Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A parlamentben kiderült, hogy Orbán Viktor 78 éves koráig kíván politizálni.

Az azonnali kérdések során Arató Gergely (DK) azt mondta, hogy „egy országnak maradt a torkán a kávé”, amikor a pénteki rádióinterjúban Orbán Viktor azt mondta, hogy mindenkit megviselt a járvány, aki bérből és fizetésből él, „én is ide tartozom” – idézte fel. Arató Gergely szerint ezen a ponton a rádióhallgatóknak a ficsúrnál erősebb jelző jutott az eszükbe.

„Elvesztette az állását? Nem tudta fizetni az albérletét és utcára került?” ‒ sorolta a kérdéseit a DK-s politikus. Azt is megkérdezte, hogy pedagógusként elkapta a vírust és mégsem kapta meg a 100 százalékos táppénzt? Vagy mint egészségügyi dolgozónak a járvány tetején az orra alá dugtak egy olyan szerződést, amit nem tudott elfogadni? „Kérem, miniszterelnök úr, meséljen nekünk!” – fordult a miniszterelnökhöz.

„Önök a járvány alatt végig azért dolgoztak, hogy én is elveszítsem az állásomat. Ezért nem neheztelek” ‒ kezdte a válaszát Orbán Viktor ‒, aki felhívta a figyelmet, hogy bérből és fizetésből azok élnek, akik nem tőkejövedelemből élnek. Az önök pártjának az elnöke tőkejövedelemből él ‒ utalt Gyurcsány Ferencre ‒, de más parlamenti párt elnöke nem, így ö sem. Orbán Viktor azt mondta, hogy az ő jövedelme és a képviselők jövedelme össze van kötve az átlagjövedelemmel, és ha az csökken, akkor az ő fizetésük is csökken. „Szerintem ez egy jó rendszer” ‒ jegyezte meg.

„Egy dologban egyetértünk, mi valóban azon dolgozunk, hogy ön az állását veszítse el, remélem, ez jövőre meg is fog történni” ‒ reagált minderre Arató.

Orbán Viktor a viszontválaszában megismételte: vannak, akik tőkejövedelemből élnek, vannak, akik fizetésből.

„Én az utóbbiak közé tartozom, nem is fogok átmenni, köszönöm a biztatását! Mint bérből és fizetésből élő parlamenti képviselő még sokáig itt fogok maradni az önök nyakán, nem fognak tőlem megszabadulni, akkor sem, ha terveik teljesülnének, ne reménykedjenek, számíthatnak rám az elkövetkező húsz évben” ‒ mondta az ellenzéki képviselőnek Orbán Viktor.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: