Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Újabb fejezetéhez érkezett Orbán rendszere, mikor egy nyilvános tárgyalásra, sajtóregisztrációval rendelkező újságírót a TEK fegyveresei akadályoztak meg a belépésben. Mindez a Kúria, a legfelsőbb igazságszolgáltatás  épülete előtt zajlott. Így nem tudósíthatott egy újságíró a Klubrádió perről.

A V. J. magánszemély felperes és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közötti nyilvános bírósági tárgyalásról és az azt követő ítélethozatalról szeretett volna tudósítani Ruszin Zsolt adótanácsadó, adóügyi szakújságíró, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének alelnöke a Media1 megbízásából.

Ruszinnak már május 17-én megérkezett a Kúria Sajtótitkárságáról a regisztráció jóváhagyása. Ám nem várt fordulat történt tegnap, amikor Ruszin megérkezett a bíróságra, készenléti rendőrök állták az útját, és még az épületbe sem engedték be!

A kivezényelt rendőrök egyetlen jogszabályhelyet sem tudtak mondani, mi alapján akadályozzák meg az újságíró belépését az épületbe, a Media1 cikke szerint a rendőrök csak annyit mondtak, hogy ezt kapták utasításba. Gyenge próbálkozásként megemlítettek ugyan egy már áprilisban hatályát vesztett (még a sajtóregisztrációt megelőző) kormányrendeletet és belső elnöki utasítást, de mindez magasabb szintű jogszabályba, a sajtótörvénybe ütközik!

A rend kemény őrei nemcsak Ruszint nemengedték be az épületbe, hanem Szalay Dánielt sem, ki a  Klubrádió és az NMHH Médiatanács elleni, a frekvenciajogosultság meghosszabbításának elutasítása miatti fellebbezés tárgyalására érkezett tudósítani. Szalay az egész jelenetet videón rögzítette.

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: