Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A tüntetés négykor indul el a Kodály körönd és a Hősők tere közötti területről, majd fél hatra ér a Kossuth térre, ahol beszédek lesznek.

Akik beszélni fognak:

Baranyi Krisztina Ferencváros polgármestere, Bereczki Áron a Hallgatói Szakszervezetből, Gede Márton és Őze Sándor aktivisták, lakhatási szervezetek nevében a tüntetést szervező Jámbor András, a Mérce volt főszerkesztője és Karácsony Gergely főpolgármester!

Délután négy előtt még nem voltak kifejezetten sokan a gyülekezésnél, de így is volt már ember az utcán bőven. A beléptetők a tömeg elejére érkezők védettségi igazolványait ellenőrzik, ha valakin védett: akkor a nagyobb csoporttal tüntethet együtt
a többiek pedig utána fognak rövid szünetekkel megszakítva, legfeljebb ötszáz fős csoportokban vonulni.

A Nem leszünk gyarmat molinó amely Szabó Tímea és Burány Sándor melletti van erős fricska, ugyanis pontosan ugyanezzel a szöveggel békemenetelt 2012-ben a CÖF mögött a fideszes tábor is Budapesten.

A tüntetéshez csatlakozott szinte az összes ellenzéki párt. Egyes információk szerint azonban a Momentumosok külön gyülekeznek a Dózsa Győrt útnál. A beszámolók szerint többezer ember van már kint, sokan még nem álltak be a kifeszített kordonok közé.

A tömeg elindulást a Kossuth térre az késeltette, hogy annyian jöttek az Oktogon felől csatlakozni a tüntetéshez, hogy ez a tömeg elállta a menet útját.

 

A 444 élő közvetítéséből derül ki, hogy több Budapesten élő külföldi is részt vesz a tüntetésen, és ők sem értenek egyet a kínai terjeszkedéssel, és azzal a politikával amit jelenleg folytatnak.

Végül háromnegyed órás késéssel 16:42  Elindult a menet! Az egész tömegben zeng a: Mocskos Fidesz, A felvételek tanulsága alapján hatalmas a tömeg a tüntetésen. Minden korosztály képviselteti magát, az év és talán az utóbbi idők legnagyobb tüntetése békésen tapsolva vonult végig a Körúton!

 

17:30 felé ért a tömeg a  Kossuth térre, most elkezdődtek a beszédek! Az est moderátora Barabás Richárd a PM szóvivője jelenleg beszél Jámbor András a tüntetés főszervezője.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: