Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Rövid interjút adott az RTL Klubnak Karácsony Gergely, aki a tegnapi Fudan elleni tüntetés után a többi ellenzéki kormányfő-jelölttel közösen írna levelet Kína vezetőinek.

A főpolgármester, aki a tüntetésen is megszólalt, most azt mondta: a kormány meghátrált ebben az ügyben.

Szerinte fontos tanulság „minden változást akaró, de szkeptikus választópolgár számára, hogyha összeállunk és megmutatjuk az erőnket, akkor a kormány meghátrál” – mondta Karácsony a tegnapi tüntetést summázva. A kormány erőszakossága mögött valójában gyengeség van–  tette hozzá.

 

A tegnapi tüntetés, a társadalmi konzultáció, amit elindítottunk, az ellenzék közös és erőteljes fellépése megtette a hatását: “a kormány berezelt.” Mindezzel arra utalt, hogy a kormány a 2022-es választás utánra tolta a Fudannal kapcsolatos érdemi és gyakorlati döntéseket még tegnap a tüntetés alatt. Karácsony szerint a kormányzati halasztás és a tüntetés összefüggése egyértelmű.

A kormány nyerhetetlen kampánytémává tette a Fudan ügyét.  Karácsony szerint ugyanakkor a választás után a kormány már nem lesz „abban a helyzetben, hogy ilyen szerződést kössenek, mert le fogjuk őket váltani.”

A Kínával kapcsolatos együttműködésről azt mondta még a főpolgármester: Minket egy világ választ a kínai felfogástól az emberi jogok, vagy a társadalmi szolidaritás területén. Ezzel együtt mindez nem teszi lehetetlenné, hogy pragmatikus együttműködés legyen Kína és Magyarország között.

A pragmatikus együttműködésnek az a jellemzője, hogy azzal mindenki jól jár. A Fudan egyetem beruházása nem ilyen, ezzel Magyarország rosszul jár. A következő magyar kormánynak végre a magyar emberek érdekeit kell képviselnie akár egy szuperhatalommal szemben is.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: