Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Mondja azt, hogy a tervük nem igaz” – reagált Lukács László György, a Jobbik képviselője arra a kiszivárgott információra, miszerint több kisvárosi kórházban szűnne meg aktív ellátás.

Budapest után, most a vidékkel készül leszámolni a Fidesz. Az RTL Híradó közölte egy birtokukba került dokumentum alapján, hogy a kiszivárgott tervek szerint hét kisvárosi kórházban megszűnne az aktív betegellátás, ezek közül egyben a krónikus is, további tizenháromban pedig nem végeznének műtéteket a jövőben. Ez többek között érintené a szüléseket, vagyis a kisvárosi kórházakban csak nappal lehetne szülni, éjszaka a megyei kórházakba kéne menniük a kismamáknak.

De lennének olyan szakterületek is, amelyek még a megyei kórházakban sem mindenhol lennének elérhetőek, és országos szinten megszűnne közel 2500 aktív betegágy.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság az RTL Híradónak elismerte, hogy a kiszivárgott tervek valódiak: ez egy munkaanyag, a benne szereplő adatokról még nem született döntést. Azt is írták, hogy alapelvük, hogy intézményt nem szüntetnek meg, de fontosnak tartják a betegellátás minőségét.

„Kérem Főigazgató úr, mondja azt, hogy a tervük nem igaz. Mondja azt, hogy azt, hogy önök nem tervezik a járvány miatt amúgy is kifáradt hazai egészségügyünk kórházainak összevonását, osztályainak bezárását. Mondja azt, hogy nem tervezik az elmúlt húsz év legnagyobb kórházi leépítését” – írta a jobbikos képviselő a Facebook-oldalán, és hozzátette, hogyha mégis „a megyei kórházba akarják küldeni az össze vidéki anyukát szülni”, akkor közöljék, hogy melyik településeknek kell felkészülniük.

„Mondják el, hogy Tapolca Mezőtúr, Karcag, vagy Nagyatád mire számíthat. A vidéki emberek is érdemelnek annyit, hogy az elődeik által felépített kórházak sorsáról tájékoztatást kaphassanak. Ha mást nem, azért, hogy saját maguk védhessék meg kórházaik ellátását, és állhassanak ki az elmúlt évtizedek egyik legdurvább vidékellenes támadásával szemben” – folytatta a jobbikos politikus.

A dokumentum a Fekvőbeteg-ellátási struktúra átalakításának szempontrendszere 2021 címet kapta, amiben többek között az is szerepel, hogy „ahol a betegforgalmi adatok alapján indokolt a műtétes osztály (pl. sebészet, traumatológia) megtartása, ott is törekszünk arra, hogy az ügyeleti feladatokat megyei kórház (vagy Budapesten a centrumkórház) lássa el a jövőben”. A tervezet alapján az aktív ágyszám 2472 ággyal csökkenne, de ezek jelentős részét szakápolási és krónikus kapacitássá konvertálják azokon a telephelyeken, „amelyeken továbbra is egészségügyi ellátás fog megvalósulni”.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: