Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Trump után megbukott Orbán Viktor utolsó értelmezhető nyugati szövetségese is Benjámin Netanjahu

Vasárnap este megszerezte a megválasztásához szükséges többséget az izraeli parlamentben a jobboldali Naftali Bennett vezette új koalíciós egységkormány, így 12 év után távozik a kormányfői posztról Benjámin Netanjahu.

A koalíciós megállapodás szerint a most beiktatott kormányt ketten is vezetik majd, félidei váltással: Bennettet két év múlva a Jes Atíd pártelnöke, Jair Lapid váltja majd.

A vasárnapi parlamenti ülést többször is botrányos bekiabálások, távozások szakították meg. Az új kormányfő beszédében kitért arra, hogy mennyire törékeny a nyolcpárti koalíció. Bennett szerint csak gyakorlati kérdésekkel foglalkozik majd a kabinet, és olyan ügyeket, amikben nincs egyetértés, például a palesztin-helyzet, nem vesznek napirendre.

A távozó Netanjahu is felszólalhatott, aki utódát árulónak nevezte, és harcot esküdött ellene. És megígérte, hogy visszatér a hatalomba, hamarabb is mint bárki azt remélné.

Ennek a bukásnak a Fidék sem nagyon örülhetnek, ugyanis Trump után megbukott Orbán Viktor utolsó értelmezhető nyugati szövetségese is Benjámin Netanjahu személyében.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: