Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Áll a bál a Facebookon, amiért Tihany fideszes polgármestere egy művész hattyús faliképe helyett inkább fehér falat szeretne látni.

TakerOne néven alkotó művész számolt be arról, hogy Tihany fideszes polgármestere szerint egy fehér fal jobban illik a városképbe, mint az által alkotott falfestmény:

Íme a hattyú, amelyet egy hete festettem Tihanyban, és a jövő héten pedig eltüntetésre kerül. Miért? Nos, mert Tihany főépítésze és a polgármester utasítást adott a fal fehérre való visszafestésére- írja a művész bejegyzésében

 

Az ok, hogy településképi rendelet szabályozza, hogy az épületek hogy nézhetnek ki, még akkor is, ha teljesen privát területen található a fal, de látszik az utcáról (ez épp egy művészeti galéria udvarában van).

És hogy a főépítészt idézzem, „falfestés ide nem való”. Na most értem én, hogy társadalomban élünk, vannak bizonyos szabályok. Persze, a galéria tulajdonosainak engedélyt kellett volna kérniük (amit elvileg nem kaptak volna meg), mielőtt festmény kerül a falra, és persze nem kértek, mert hát ki számít ilyen problémákra?

Mindazonáltal számomra nagyon antipatikus ez az „emberek vannak a falakért/épületekért” megközelítés, ennek a számomra logikus ellenkezője helyett. Egy direkt visszafogott dizájnt készítettem ide, hogy illeszkedjen a környezetébe, témájában a Balatonhoz kapcsolódik, és mindenkinek tetszett, aki ezen rövid idő alatt láthatta. De mivel valahol egy papírra az van leírva, hogy egy fal az márpedig fehér, Tihany hattyú nélkül marad- zárja a művész

A beszámolója hatalmas felháborodást keltett Facebookon, eddig posztját több, mint 10 ezren osztották meg.

A kommentelők a fideszes polgármester döntését barbárságnak nevezik, az egyik azt írja: kíváncsi vagyok, ha egy Orbán-képet festett volna, akkor is merték volna azt lemeszeltetni?

Egy szókimondóbb felhasználó, pedig szépen összefoglalja a Fidesz-világ rögvalóságát: A Balaton kiárusítása, körbebetonozása, zsúfolásig beépítése nem zavar egy főépítészt sem, de egy magánterületen lévő falfestmény ennyire kiüti a biztosítékot. Igazi hamisítatlan kis történet Magyarországról, a 2020-as évekből.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy mennyire barbár a Fidesz Tihanyban is, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, ha téged is felháborít a falfestmény bezúzása!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: