Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Utoljára 1930-as évek fasiszta politikája préselt ki magából olyan törvényt, ami nyíltan hátrányosan érintett egy kisebbséget. A mai napon kibujt a szög a zsákból. A Fidesz egy náci párt.

Hétfő este szivárványba borult a Kossuth tér, ahogy több ezren tiltakoztak a kormány LMBTQI-ellenes propagandatörvénye ellen, amely súlyosan korlátozná a szólásszabadságot és a gyermekjogokat is.

Több mint 10 civil szervezet, köztük az Amnesty International Magyarország, a TASZ, a Budapest Pride, a Háttér Társaság és a Magyar Helsinki Bizottság szerveztek közösen megmozdulást, ahol tízezres tömeg vonult fel az ellen, hogy a kormány a törvényjavaslattal igyekszik egybemosni gyerekekkel szemben elkövetett, megbocsáthatatlan bűnöket elkövetőket az LMBTQI közösség tagjaival.

 

A szervezők azt is bejelentették, hogy már több mint 80 ezren írták alá a petíciót, törvénymódosítás ellen.  Lászlóffy Judit pszichológus aggodalmát fejezte ki az LMBTQI fiatalok mentális egészségével kapcsolatban, hiszen egy kirekesztő társadalomban rengeteg megkülönböztetés éri őket. Szerinte ez a törvényjavaslat kockára teszi a gyermekek életét és sérti azok jogait, ugyanis ezen fiatalok körében jóval gyakoribb a depresszió és az öngyilkosság.

,,A kormánynak nem kell tartania tőle, hogy valaki bemelegedik attól, hogy szakszerű módon hall az LMBTQI emberekről.”

Pál Márton a Szivárványcsaládokért Alapítványtól szintén kifejtette véleményét, szerinte azért veszélyes a törvényjavaslat, mert bántani és zaklatni fogják a szivárványcsaládban élőket, mint például a kisfiát. „Hagyják békében élni a magyar szivárványcsaládokat”, mondta.

Ahogy arról már beszámoltunk, a kirekesztő propagandatörvény a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről szóló törvénycsomaghoz került benyújtásra, összemosva a gyerekekkel szemben elkövetett, megbocsáthatatlan bűnöket elkövetőket az LMBTQI közösség tagjaival.

A javaslat alapján megtiltanák a melegség, illetve a transzneműség megjelenítését az iskolákban és társadalmi célú reklámokban 18 éven aluliaknak, ezzel az LMBTQ és jogvédő szervezetek szerint orosz mintán alapuló, Európában példa nélküli propagandatörvényt vezetne be a Fidesz, súlyosan korlátozva a szólásszabadságot és a gyermekjogokat is.

 

A javaslatról kedden szavaz a parlament, a kormánypártok várhatóan igennel szavaznak majd, az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Momentum és az LMP is deklarálta, hogy bojkottálni fogja az Országgyűlésben a keddi szavazásokat, a Jobbik viszont bejelentette, ,,minden hibája ellenére” támogatni fogja a javaslatot. A szervezők elmondták, amennyiben a parlament megszavazza a törvényjavaslatot, Áder János köztársasági elnökhöz fordulnak.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: