Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Parlamenti elfoglaltságra hivatkozva az Országgyűlés Hivatala kérte a Fővárosi Törvényszéket, hogy tekintsen el Simonka György fideszes képviselő tárgyalótermi megjelenésétől – vette észre a Magyar Narancs.

Az Országgyűlés ma gyors egymásutánban fogadta el a jövő évi költségvetést, a melegellenes törvényt, a Fudan Hungary Egyetem Alapítványról szóló jogszabályt, a bérelt műemléki ingatlanok megvásárlását lehetővé tevő törvényt, és választott új alkotmánybírót, a biztos sikerhez pedig, úgy tűnik, szükség volt a fideszes politikus segítségére is, akit amúgy a Központi Nyomozó Főügyészség bűnszövetkezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással, sikkasztással és okirat-hamisítással vádol.

A parlamenti szavazássorozat időpontját a 18 órakor kezdődő Magyarország–Portugália Európa-bajnoki mérkőzéshez időzítették.

Simonka György a harmadrendű vádlott az 1,4 milliárd forintos ügyben, amelyben kétrendbeli, felbujtóként, bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettéért, kétrendbeli, bűnszervezetben, gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettéért, kétrendbeli vesztegetés elfogadása bűntettéért, kétrendbeli, társtettesként bűnszervezetben elkövetett, kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettéért, kétrendbeli folytatólagosan és felbujtóként elkövetett hamis magánokirat felhasználása vétségéért kell felelnie a törvény előtt.

Ő az ügy harmadrendű vádlottja. Először 2019. október 18-án, legutóbb 2021. február 22-én függesztették fel a mentelmi jogát, de nem helyezték letartóztatásba. Ennek minden valószínűség szerint az az oka, hogy a Fidesznek formálisan vele van meg a kétharmados többsége az Országgyűlésben.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: