Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor éles kritikákat kapott az európai uniós csúcson pénteken, ahol a résztvevők gyakorlatilag elmagyarázták a magyar miniszterelnököt arról, mit is jelent a kereszténység – írja a Financial Times.

Ha valóban hisz Istenben, akkor toleránsnak kell lennie – mondta Krisjanis Karins lett miniszterelnök. Az eset azért is érdekes, mert Lettország elég jobboldali, és eddig még soha nem nyilvánultak meg az Orbáni-politika ellen.

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen és az olasz miniszterelnök, Mario Draghi is kíméletlenül bírálta Orbán Viktor törvényhozási gyakorlatát. Mark Rutte holland miniszterelnök azt kérte Orbántól, hogy fontolja meg az Európai Unió elhagyását, amennyiben nem hajlandó visszavonni a vitatott melegeket megbélyegző törvényt.

Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök elmondta, mennyi küzdelembe került neki, hogy elfogadja és elfogadtassa magát melegként. Hozzátette: az anyám gyűlöli, hogy meleg vagyok, ezzel élek együtt. És most Ön törvénybe foglalta. Tisztelem, de ez most a vörös vonal. Ez alapvető jogokról szól, arról, hogy lehet másmilyennek lenni.

Xavier Bettel a magyar pedofiltörvényre reagálva elmondta, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdeniük a homoszexuálisoknak. A felszólalást a résztvevők közül többen megkönnyezték – mondta el a lapnak Mark Rutte.

Sanna Marine, Finnország miniszterelnöke, aki egy meleg pár gyermeke, a vitát „fájdalmasnak” nevezte.

 

Manapság vannak demokratikusan megválasztott vezetők, akiket a választóik támogatnak abban, hogy olyan döntéseket hozzanak, amelyek ellentétesek az alapvető európai értékekkel – mutatott rá Emmanuel Macron francia elnök.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: