Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A pedofiltörvényről, Orbán Viktor keleti vonzódásáról és az ellenzéki összefogásról is beszélt az amerikai hírtelevíziónak az ellenzéki politikus.

Élő interjút adott pénteken a CNN amerikai hírtelevíziónak Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció ellenzéki miniszterelnök-jelöltségre pályázó politikusa. A riporter először a homfób módosítókkal teleírt pedofiltörvényről kérdezte Dobrevet, arról érdeklődve, miért nem volt ellene komolyabb ellenállás a szavazók részéről.

A politikus azt mondta, hogy Orbán Viktor politikájának az alapja, hogy minden választás előtt kipécéz embereket vagy csoportokat, akik ellen gyűlöletet szíthat. Jelenleg ez az LMBTQ közösség, míg négy éve a menekültek, az EU és Soros György voltak. Dobrev szerint Orbán

A gyűlölettel próbálja elterelni a figyelmet a valódi, silány politikai teljesítményéről.

Arra a felvetésre, hogy lehet-e szó fordulatról, annak kapcsán, hogy a törvény miatt a holland miniszterelnök felszólította Orbánt az EU-ból való kilépésre, Dobrev azt mondta, hogy Orbán Viktor már több olyan lépést lett, ami a kilépés felé vezet, és szerinte csak azért nem lépett még ki, mert számít az uniós támogatások euromilliárdjaira.

Csakhogy azzal, hogy az EU-nak immár lehetősége van rá, hogy jogállamisági alapon megvonja ezeket a támogatásokat, Orbánnak “az utolsó kis indoka is elvész”, ami miatt eddig elfogadta az uniós tagsággal járó szabályokat. Dobrev szerint a miniszterelnök egyre inkább Oroszország, Kína és Törökország felé fordul, és az ellenzéki összefogásnak az a célja, hogy ennek a politikának véget vessen.

A CNN az ellenzéki összefogás részleteiről is kérdezte a DK miniszterelnökjelölt-aspiránsát, aki azt mondta, hogy miután a miniszterelnök 2010-es megválasztása után egyoldalúan átírta a választási törvényt, ez maradt az egyetlen lehetőség a leváltására. Dobrev szerint a felmérések több százalékos ellenzéki előnyt mutatnak, majd elmagyarázta az ellenzéki előválasztás részleteit, és kijelentette, hogy a magyarok többségének tele van a hócipője az Orbán-rendszerrel.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: