Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Fenyvesi Zolán országgyűlési képviselő még júniusban lemondott a Fidesz választókerületi elnöki pozíciójáról – írja az Ajkai Szó. Az Alfahír szerint a képviselő távozása mögött egy botrány állhat.

A Veszprém megyei 3. számú választókerület immár volt elnöke önként nyújtotta be lemondását, szerdán pedig kijelölték az utódját, amelyre egyébként a párt alapszabálya szerint 30 napja volt a Fidesznek. Az ennek érdekében összeült választókerületi tanács egyhangúlag Navracsics Tibort választotta meg új választókerületi elnöknek.

A lap hozzáteszi, Fenyvesi kitölti a jövő áprilisig szóló parlamenti mandátumát, de ez a változás egyértelműen előre jelzi, hogy a közelgő, 2022-es országgyűlési választásokon nem ő, hanem dr. Navracsics Tibor lesz majd a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje.

Az Alfahír úgy látja, hogy a politikusnak egy 2015-ben kezdődő botrány miatt kell távoznia, akkor a sümegi polgármester, Végh László érettségi nélkül tette meg a Sümegi Járóbeteg Szakellátó Központ vezetőjévé élettársát, Szabó Krisztinát, akinek nem olyan régen 1 667 440 forintra növelte a fizetését.

Erről a rendőrségi nyomozás is megállapította, hogy Szabó hamis érettségivel rendelkezik, vagyis pozícióit ennek ellenére töltötte be, s vette fel munkahelyi beosztás nyomán a sok millió forintnyi fizetését. Ráadásul jogászok szerint ezáltal a megszerzett diplomái is érvénytelennek tekinthetők- íírja a portál.

Emlékezetes, a sümegi Fideszből áprilisban távozott Pető Zoltán azért is lépett ki a pártból, mert szavai szerint belátta, hogy „ez a nagyon rövidlátó és erkölcsileg vállalhatatlan érettségi-ügy magával fogja rántani Fenyvesi Zoltán képviselő urat is és még ki tudja, kit”. A jelek szerint ez beigazolódott. Pető szerint a nagy port kavart érettségi ügyében hiába kérdezték többször is Végh Lászlót, valamint Fenyvesit, mindkét politikus mélyen hallgatott a kellemetlen ügyről.

Az Alfahír arra is felhívja a figyelmet, hogy a kormánypárti politikus körüli botrányos ügyek sora azonban itt nem áll meg: például még 2018 tavaszán Fenyvesi ajánlásgyűjtő ívei miatt feljelentést tettek a Tapolcai Ügyészségen, amiért azokon hamis adatok, aláírások szerepelhettek.

A bejelentést tevő szerint a vezetőügyésznél igyekezett elérni, hogy ne rendeljék el a nyomozást, nehogy az negatívan érintse a képviselőjelölti indulását. 2018 augusztusától 2019 szeptember végéig pedig közpénzből bérelt egy fővárosi ingatlant havonta 200 ezer forintért, nem mellesleg a fia párjától, akinek az Országgyűlés 2,8 millió forintot fizetett ki.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: