Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Varga Judit apja csak komcsi besúgó tisztként figyelte egy szálloda vendégeit. Varga már a legkorszerűbb technikával figyeli az újságírókat és az ellenzéki politikusokat- írja Hadházy Ákos Facebookon. 

A gyermekek természetesen nem vonhatóak felelősségre apáik bűneiért. De ha az apáiknál is nagyobb disznóságot csinálnak, akkor igen- jegyzi meg az ellenzéki képviselő Facebook bejegyzésében.

Arról, hogy hogyan léptették elő a -ahogy Hadházy fogalmaz- a spicli miniszter édesapját és milyen jutalmat kapott azért, mert a “nyugati imperialista kémek ellen harcolva” jelentgetett civilekről a HVG már korábban leközölt ez cikket. Ezt mellékeli is Hadházy Ákos.

A miniszter apja annak idején kémelhárító, SZT-tiszti III/2-es besorolást kapott. Varga a HVG-nek akkor hozzátette, hogy 1983-ban nemet mondott a szolgálatoknak, és a sokak által vágyott szállodavezetői pozíciójából is távozott.

Varga apja a dokumentumok alapján azonban nem azonnal mondott nemet a titkosszolgálatoknak, mert 1978-ban szervezték be, és ha valóban 1983-ig volt SZT-tiszt, akkor 4-5 évig volt a III/II-es Csoportfőnökség szolgálatában. Annak a dokumentumokban nincsen nyoma, hogy Varga László feladatköre mire terjedt ki, és hogy ebből mit hajtott végre.

Azt lehet azonban tudni, hogy kétszer kapott jutalmat, összesen 8000 forint értékben, illetve 1981-ben alhadnagyból hadnaggyá léptették elő. Mindez nyilvánosan elérhető az Emlékpont oldalán, ahol az SZT-tisztek adatait hozták nyilvánosságra. A miniszter érvelésével szembemegy az Emlékpont tanulmányának megállapítása, amely szerint az SZT-tisztek munkája minden esetben önkéntes és ideológiailag megalapozott volt.

Varga László emlékpontos oldalán található Kondi László alezredes osztályvezető által készített jellemzésben az olvasható, “Érett materialista gondolkodású. […] Fedőfoglalkozásával összefüggésben állambiztonsági feladatok végrehajtásában fejlődőképes. […] Alapfokú nyelvismeretét fedőmunkakörében jól hasznosítja. […] A követelményeknek megfelelően tudja a hálózattartó operatív munkát végezni.”

Hadházy posztjában megjegyzi, hogy FONTOS: NEM SZABAD FÉLNI! A szocializmusban ugyanazért foglalkoztatták a spicliket, mint ami miatt most megfigyelik a hatalomtól független emberek telefonját. A CÉL az, hogy féljünk. Az OK az, hogy ők félnek. Ha félünk, elérik a céljukat és ők nyernek. Ha viszont nem félünk, mi fogunk nyerni.

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: