Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Aszódi Attila, a paksi bővítésért felelős korábbi fideszes államtitkár is szerepel azok között, akiket célba vettek a Pegasus nevű, okostelefonok feltörésére alkalmas kémprogrammal. A politikus időközben már kihullott a pikszisből.

Aszódi 2018 végén lett célpont, amikor még tagja volt a kormánynak, de már sorozatos konfliktusai voltak a felettesével, Süli János miniszterrel amiatt, hogy műszaki okokra hivatkozva, nem akarta engedni a Paks II. projekt menetrendjének fellazítását.

Aszódit a hivatalos kormányzati telefonszámán vették célba, amelyen a munkával kapcsolatos ügyeit intézte. A készüléket le kellett adnia, amikor nem sokkal a célponttá válása után, 2019 januárjában menesztették a kormányból – írja a Direkt36.

 

Aszódi  azt mondta, hogy nem akar nyilatkozni az ügyben. Mivel a telefon már nincs a birtokában, így nem tudták elkérni tőle, hogy megvizsgáltassák biztonsági szakemberekkel.

Aszódi nem az első magyar kormányzati tisztviselő, akiről kiderül, hogy a Pegasus célpontjának választották ki. A kiszivárgott listában szerepel Weingartner Balázs is, aki 2018-as célponttá válása idején az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára volt, és az ő esete feltehetően összefüggött Gémesi György gödöllői polgármester célba vételével.

Rajtuk kívül főként újságírókról, kormánykritikus üzletemberekről és ügyvédekről derült ki, hogy célba vették őket a Pegasusszal. A Direkt36 megkereste Aszódi Attila ügyében a kormányszóvivői irodát és Süli János hivatalát is, de egyik helyről sem érkezett válasz.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: