Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Írásbeli kérdéssel fordul öt miniszterhez és a legfőbb ügyészhez Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke azért, hogy megtudja, kihez tartozik a Pegasus nevű izraeli kémszoftver ügye. Vadai elmondta, hogy ha a kormány zárt ülésen számol be a részletekről, egy ponton túl van az a szint, amikor ezt nem kell figyelembe venni. ​

Vadai Ágnes az Egyenes beszédben elmondta, hogy ezekben a kérdésekben az érdekli, hogy ki volt az, aki megvásárolta a szoftvert. Szerinte ugyanis világosan látszik a kormányzati kommunikáció virágnyelvéből, hogy a szoftver itt van.

Pintér Sándor azt mondta, hogy a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok ilyen programot nem használtak. Vadai arra következtetett, hogy lehet nem a polgári titkosszolgálatoknál van, akkor lehet a honvédelmi minisztérium, lehet Gulyás Gergelynél is, de akár az ügyészségnél is.

Vadai leszögezte, hogy 14 napon belül választ kell adniuk. Azt is elmondta, hogy a kormány és ellenzék között soha nem volt vita abban, hogy az államnak meg kell védeni a polgárait. Viszont itt az a kérdés vetődik fel, hogy az állam nem védi a polgárait, hanem megfigyeli.

A honvédelmi és a nemzetbiztonsági bizottság tagjai állami védelem alatt állnak, az államnak kellene a megfigyelés mentességet biztosítani.

Vadai szerint ha a kormány zárt ülésen számol be a részletekről, egy ponton túl van az a szint, amikor ezt nem kell figyelembe venni. Megismételve elmondta, hogy ez azt jelenti, hogy van egy olyan pillanat, amikor a törvénysértés fel kell vállalni. Hiszen ez egy olyan ügy, amikor azt a kockázatot is kell vállalni, hogy az ember ellen eljárást fognak indítani.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: