Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ATV Híradója egy remek összeállítást készített Fideszék gigabotrányának legújabb fejleményeiről.

A Direkt36 szerint Aszódi Attilát, a Paksi bővítésért felelős egykori államtitkárt is lehallgathatták, ugyanis az ő telefonszáma is szerepel az izraeli kémszoftver fejlesztőjének adatbázisában.

A lehallgatási botrány kapcsán a miniszterelnök is megszólalt, de mindössze annyit közölt: az üggyel kapcsolatban a belügyminiszter mindent elmondott. Pintér Sándor szerint egy nemzetközileg gerjesztett botrányról van szó. Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter nem tartja elképzelhetőnek, hogy jogszerűen hallgatták le az újságírókat, ügyvédeket és politikusokat.

2017-ben még Süli Jánossal tartott közös sajtótájékoztatót Aszódi Attila. A téma Paks 2 volt. Egy évvel később azonban távozni kényszerült a posztjáról a paksi bővítésért felelős államtitkár. Utólag kiderült: több szakmai kérdésben is másként gondolkodott, mint Süli János miniszter.

A Direkt36 információi szerint pedig ő az egyike annak a 300 magyarnak, akit lehallgathattak. Aszódi telefonszáma is ott volt ugyanis a kémszoftvert kifejlesztő cég ügyfelei által kiválasztott célpontokról szóló adatbázisban. Az oknyomozó portál azt állítja, 2018 végén még a kormány tagjaként, de már a konfliktusok idején hallgathatták le a szolgálati telefonját. A készüléket azóta leadta, így azt az újságírói csapat nem tudta bevizsgálni. Az üggyel kapcsolatban hiába kereste az ATV Híradójának stábja Aszódi Attilát, nem érték el.

„Az egyszerűbb dolgokban jobban hiszek” – reagált szűkszavúan a Pegasus-botránnyal kapcsolatos kérdésre Orbán Viktor az állami rádióban: „Ezzel az üggyel kapcsolatban a belügyminiszter egyébként mindent elmondott, amit el lehetett mondani” – fogalmazott.

Pintér Sándor korábban ellenzéki képviselők kérdésére válaszolva azt mondta: „A Belügyminisztérium a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy – eddig ismeretlen szervezet által – nemzetközileg gerjesztett botrányt feltételez. Hozzátette: 2010 óta a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok illegális megfigyelést nem folytattak és nem folytatnak.”

Közben miután több ellenzéki képviselő is feljelentést tett, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen jogosulatlan titkos információgyűjtés bűntettének gyanúja miatt nyomozás indult az ügyben.

A nyomozás feladata annak megállapítása, hogy történt-e és ha igen, milyen bűncselekmény.

„Engedélyezhetetlennek és folytathatatlannak tűnik jogszerűen egy ilyen lehallgatás” – fogalmazott Bárándy Péter jogász, volt igazságügyi miniszter, aki úgy gondolja, nem sértettek nemzetbiztonsági érdekeket és bűncselekményt sem valósítottak meg azok az újságírók, vállalkozók és politikusok, akiket lehallgathattak.

„Ha a nyomozás vagy a kormány nem tud megnevezni felelőst egy nyilvánvalóan megtörtént és az alapjogokat súlyosan sértő, veszélyeztető magatartás esetében, akkor bizony a számláján marad ez az állami viselkedés, és az a következtetés is levonandó, hogy az állami működésnek jelenleg ez a sajátja, ami egy tragikus megítélés” – fejtette ki a jogász az ATV Híradójának.

A hatóságoknak egyébként a hatályos törvények értelmében 2 évük van a nyomozás lefolytatására.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: