Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kormányrendeletben tiltotta meg Orbán a légi irányítóknak, hogy sztrájkoljanak. Kedden tartottak volna határozatlan idejű munkabeszüntetést, hétfőn két kormányhatározat is megjelent, hogy ezt nem tehetik meg. Orbán azért ált megint a dolgozók helyett a multik pártjára, mert félti a hatalmát.

A hvg.hu cikke szerint kedden tartott volna határozatlan idejű sztrájkot a magyar légi forgalomirányítókat tömörítő szakszervezet (a Control Magyar Légoforgalmi Irányítók Szakszervezete), ám hétfő éjjel két kormányrendelet is megjelent a Magyar Közlönyben Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával, amely miatt gyakorlatilag lehetetlenné vált a légiforgalmi szolgálatoknak a munkabeszüntetés.

A sztrájkról a cikk szerint a kormánypárti Magyar Nemzet adott hírt hétfőn, a lap szerint három éve zajlanak az egyeztetések a HungaroControl és a vállalat három szakszervezete között. Kettővel már egyezségre jutott a cég, a Controllal zajló bértárgyalások azonban nem hoztak eredményt, ezért lett volna a munkabeszüntetés kedden.

A kormányfő által szignózott két rendelet azonban ezt lehetetlenné teszi.  Az egyik rendelet a lap szerint a COVID-vészhelyzetre hivatkozva született és az ehhez szükséges védőeszközök zökkenőmentes ellátást hivatkozik.

E rendelet értelmében  „a sztrájkról szóló 1989. évi VII. törvény 3. § (2) bekezdésében meghatározott szervezeteken túl honvédelmi és nemzetbiztonsági érdekből nincs helye sztrájknak a honvédelmi rendszerek és létesítmények ágazati kijelölő hatósága által a honvédelmi érdekből nemzeti létfontosságú rendszerelemmé kijelölt rendszerelemet üzemeltető légiforgalmi irányító szolgálat ellátásáért felelős szervezetnél”.

A két rendelet a kihirdetését követő napon, azaz kedden lép érvénybe, és a koronavírusr elleni védekezésről szóló törvénnyel együtt fogják majd hatályukat veszteni.

Persze nyilván semmi köze ennek az egésznek a járványhoz, Orbán azért ált megint a dolgozók helyett a multik pártjára, mert félti a hatalmát. Egy légi forgalmi sztrájk lebénította volna az országot és kiderült volna, valójában recseg ropog a rendszere..


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: