Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Magyarországon 750 ezer ember nem engedheti meg magának, hogy nyaralni menjen – derül ki az Európai Szakszervezetek Szövetségének friss felméréséből, amiről a Népszava számolt be. Magyarország az egyike annak a 16 európai uniós országnak, ahol a gazdagok és a szegények közötti különbség egyre nő a nyári pihenéshez való hozzáférés terén. 

750 ezer magyar nem tud nyaralni menni. Sokan hűsölnek a Balatonban a nyári hőségben, de vannak, akik inkább külföldre utaznak a szabadságuk idején. Nem mindenki teheti azonban meg, hogy nyaraljon – derül ki az Európai Szakszervezeti Szövetség friss felméréséből.

Magyarországon a szegénységi küszöb alatt élők, több mint 72 százaléka nem tud nyaralni. Az Unióban a legrosszabb a helyzet Görögországban, ahol a szegénységi szinten élők majdnem 90 százaléka kimarad a nyaralásból. A sorban Románia következik, majd a Horvátország, Ciprus és Szlovákia. Az uniós átlag 59,5 százalék.

Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkárhelyettese úgy fogalmazott: „a szabadság nem lehet kevesek luxusa”.

A Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke híradónknak azt mondta, sokak bére nem elegendő arra, hogy nyaralás elérhető cél legyen, és szerinte a szociális üdültetés is leépülőben van Magyarországon.

„A minimálbérből, sőt a szakmunkás bérminimumból sem nagyon lehet elmenni családi üdülésekre, mert mint tudjuk, a garantált bérminimum bruttó 219 ezer forint, a minimálbér meg 170 ezer körül van. Ezek nettó értéke alig haladja meg a 100 ezer forintot” – hívta fel a figyelmet Palkovics Imre.

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: