Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Így szerzik meg a bankszámla adatait- új telefonos csalásra figyelmeztet a rendőrség. Egy újabb, banki hívásnak álcázott csalás ütötte fel a fejét.

A rendőrség az utóbbi időben többször felhívta a figyelmet arra, hogy a csalók telefonon próbálják becserkészni az áldozatukat. A telefonvonal végén banki alkalmazottként mutatkoznak be, és a beszélgetés közben kicsalják a jóhiszemű áldozat bankkártyájának adatait, sőt a beszélgetés közben a mobiltelefonra érkező jóváhagyó kódot is.

A közelmúltban a sértettek arról számoltak be, hogy napközben kaptak egy telefonhívást, amelyben a vonal túlsó végén lévő személy banki alkalmazottként mutatkozott be. A hívó azt állította, hogy a sértett számláján megkezdett utalást lát, és egy titkosítást szeretne kezdeményezni, amelyhez szüksége van a bankkártya számára és a hátoldalon lévő biztonsági kódra is. A rendőrség kéri, hogy senki ne dőljön be a csalóknak!

A rendőrség tanácsai
Ne add ki telefonon keresztül a bankkártyád adatait – bankkártya száma, lejárati idő, CVC-kód. A bankok nem kérnek ügyfeleiktől sem telefonon, sem e-mail útján érzékeny banki azonosító adatokat és jelszavakat!

Legyen gyanús, ha azt állítják, hogy megkezdett utalásaid vannak, amelyeket előbb jóvá kellene hagyni, csak utána tudják letiltani.

Ne hagyj jóvá semmilyen tranzakciót, amelyet nem te indítottál!
Ha SMS formájában kapsz megerősítő kódot, azt véletlenül se add ki a vonalban lévő ismeretlennek.

Ha úgy tűnik, hogy a bankodtól telefonhívást kapsz, mindenképp ellenőrizd le a telefonszámot! Bontsd a vonalat, és inkább hívd vissza a bankot.

Amennyiben hasonló hívást kapsz, illetve ha efféle hívás során adataidat átadtad, haladéktalanul jelezd az esetet az érintett pénzintézetnek! Ha károd keletkezett, tegyél bejelentést a 112-es segélyhívón számon, vagy személyesen a rendőrségen!

Kérjük ossza meg azt a posztot Facebookon, hogy minél több ember értesüljön az új csalásról és ne érjenek célt a bűnözök!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: