Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Akár még 40 százalék alatt is maradhat a részvétel a kormány által kezdeményezett népszavazáson, ha azt nem egyidőben tartják a Karácsony-féle referendummal” – mondta Hírklikken Pulai András, akit az intézete által készített legfrissebb felmérés kapcsán nyilatkozott.

 

A Népszava felkérésére készített Publicus-kutatásból az derül ki, hogy a lakosság 44 százaléka menne el az Orbán Viktor gyermekvédelminek mondott, de valójában erősen homofób népszavazására, ám – mint Pulai Hírklikknek hangsúlyozta

De mennyire dobhatja meg a részvételt valamifajta kormányzati kampány? – kérdezte a Hírklikk. A Publicus vezetője szerint biztosan lenne rá hatással, s persze tudjuk – tette hozzá – , „a kormány százmilliárdokat el is szokott költeni ilyen kampányokra”.

 

Ha egyidőben lenne a Karácsony Gergely által kezdeményezett népszavazással akkor az felfelé nyomná a részvételt – mondta Pulai. Ha azonban nem egyidőben tartanák, akkor az ellenzék hozzáállásától fog függeni a részvétel.

„Ugyan nem tudjuk, mit csinál ebben az esetben az ellenzék, de valószínűleg bojkott közeli megoldásra fogja biztatni a saját szavazóit, aminek az eredményeként akár még negyven százalék alatt is maradhat Orbán propaganda szavazásán részvétel”.

 

A Népszavában ismertetett felmérés szerint a kormányzati népszavazáson a válaszadók 44 százaléka venne részt. A távol maradók aránya 52 százalék, négy százalék pedig nem tudja, nem mondja, mit tenne.

A pártpreferenciák szerinti megoszlás azonban nagy különbséget mutat: a fideszesek 78 százaléka menne el voksolni, miközben az ellenzékieknek csak 27 százaléka venne részt a kormány által meghirdetett kérdésekről szóló népszavazáson.

Érdekes módon, Orbán népszavazási kezdeményezéséről az ellenzéki szavazók nagyobb arányban értesültek (90 százalék), mint a kormánypártiak (75 százalék). A Fidesz-hívők 55 százaléka szerint a népszavazás valóban a gyermekek védelméről szól, míg az ellenzék elsöprő többsége (87 százalék) szerint ez csupán politikai akció, a választási kampány része.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: