Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

50-nél is több képviselő írta alá az alkotmányossági kérelmet, hogy ne tudja a mindenkori kormány kijátszani a természetvédelmi, beépítési szabályokat.

Szabad vizeink maradjanak a mieink, ne sajátíthassa ki azokat senki – szögezte online sajtótájékoztatóján Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója az Alkotmánybíróság épülete előtt.

„Néhány perccel ezelőtt leadtam 51 ellenzéki képviselőtársam, valamint jómagam beadványát, ami azt kéri az Alkotmánybíróságtól, hogy utólagos normakontrollal szüntesse meg, semmisítse meg, a Balaton védelméről szóló törvény azon paragrafusait, amelyek kivételeket engednek a törvényi szabályozás alól” – jelentette be Molnár Zsolt.

„Formailag ez a törvény a Balaton védelméről szól, ám valójában kivételeket enged a part menti 30 méteres védősáv szabályozása alól, azaz, miniszteri és kormányrendelettel ki lehet játszani ezeket a döntéseket, ezeket a szabályokat” mutatott rá.

„Elég most már a Balaton rombolásából, elég a további kikötők, lakóparkok építéséből: nádasok, strandok és kempingek rovására történnek ezek! Véget kell ennek vetni” – jelentette ki az MSZP-s vezető.

Elmondta, politikustársaival vállvetve elszántan küzdünk földön, vízen, levegőben, és már az Alkotmánybíróság testülete előtt is azért, hogy a Balatont és más természetes vizeinket a jövő generációi számára meg lehessen őrizni. „

Ne váljon a befektetők játszóterévé, ne a Fideszhez közeli vállalkozók lakópartjai, gazdagodásának az eszköze legyen a Balaton, hanem maradjon meg olyannak, amilyennek unokáink és dédunokáink számára elképzeljük (…), ahogy a nagyszüleink és a dédszüleink hagyták számunkra örökségként” – tette hozzá.

„Óriási a felelősség mindenki számára” – húzta alá és külön köszönetet mondott az ügyet aláírásukkal támogató ellenzéki politikusoknak.

„Nagyon fontos nemzeti ügyről van szó, ezért nem csak a politikusok ügye ez, hanem a teljes magyar nemzeté, a magyar népé, valamennyi magyar emberé! Bízunk a testület mielőbbi döntésében, hiszünk az igazunkban és folytatjuk a küzdelmet” – ígérte az MSZP pártigazgatója.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: