Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor a Nemzeti Sportnak adott interjújában értékelte a magyar Olimpia csapat szereplést, de ez az interjú felér Orbán sport politikájának bukásáról szóló beismerő vallomással is. Miközben enyhén megfenyegette a sportvezetőket.

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjúja elmaradt, a Nemzeti Sport viszont hasonló szellemiségben kérdezte a miniszterelnököt. Orbán elmondta, hogy neki nem dolga az olimpia értékelése, azt meghagyná a szakmai szervezeteknek, de véleménye persze neki is van. Magyarország hat aranyérem mellett hét ezüstöt és hét bronzot nyert Tokióban, a nemzetek között a 15. helyen végzett.

Ezzel az eredménnyel nem nagyon elégedett Orbán, érthető is, hiszen 2012-ben Londonban a magyar csapat 8 arany érmet szerzett és összetettben a 9. helyen végzett. 2016- ban
Rio de Janeiroban szintén 8 arany érmünk volt, összetettben pedig a 12. helyen végeztünk.

A Nemzeti Sport előzetesen 10 arannyal számolt, Orbán még erre is rátett. Beszámolt arról, minden olimpia előtt becslést készít, hány olyan esély van, ahol nem egyszerűen nyerhetünk, hanem mi vagyunk azok, akiknek nyerniük kell. Ezt a számot most 13-14 aranyra tette, megfigyelése szerint ennek felét szokták megnyerni sportolóink.

Három aranyat remélt vívásban, négyet kajak-kenuban, kettőt úszásban, lövészetben elhitte, hogy van két aranyesély, a vitorlázó Berecz Zsombor győzelmében is hitt. A birkózás hozta is azt az aranyat, amiben reménykedett.

Orbán kijelentette, hogy az aranyérmeknek mitológiájuk van. A csalódást keltő sportágak közt Orbán nem említette meg az atlétikát, de várja a torna feltámadását, és nem tudja, hol tartanak a bokszolóink. (Az ökölvívók elnöke Bajkai István, aki az egyik ügyvédje.) Orbán szerint rejtély, miért nincs íjászat, ha már megvan ennek a sportágnak a legendáriuma. Azt mi tesszük hozzá, ha már a legendáriumnál tartunk, a lovas sportok sem kényeztették el soha az olimpián a rajongókat.

Majd Orbán kvázi enyhén megfenyegette a sportvezetőket:

„Őszintén kell szembenézni a helyzettel, eltelt nyolc, kilenc év, nagyon sok lehetőséget és sok pénzt kaptak, most mindenkinek szakmai és pénzügyi elszámolást kell készítenie, hogyan sáfárkodott ezzel a lehetőséggel. Beszámolás, elszámolás és utána az új hosszú távú megállapodás, ez következik most minden sportágban” – mutatott rá a menetrendre.

A propaganda média nem fogja megírni, hogy Orbán sportpolitikája egy fabatkát sem ér, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa az Orbáni-politika bukását.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: