Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint a változás ügyének meg kell nyerniük a Fideszből kiábrándult szavazók minél szélesebb táborát.

Alig több mint egy hónappal az előválasztás előtt, a tét szerintem világos és egyértelmű: a kormányváltás. Vagyis az előválasztási szavazatnak is arról kell szólni, ki képes leváltani Orbán Viktort és rezsimjét, és utána stabil kormányt alakítani – jelentette ki csütörtökön Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

A főpolgármester ezt azután hangsúlyozta, hogy mint írta, szerdától az ellenzéki előválasztási bizottság befogadta az ő – az MSZP, Párbeszéd és az LMP által támogatott – miniszterelnök-jelölti regisztrációját is.

 

A politikus szerint a cél, hogy a választóknak úgy kell szavazniuk, hogy a sok egyéni szimpátia ne szétforgácsolja, hanem megerősítse a „Kormányváltó Közösséget”. Mint írta, így, nagy betűvel.

Szerinte ugyanis a kormányváltáshoz biztosan nem elegendő a párt alapú előválasztási szavazás, vagyis az, hogy ki-ki pusztán a pártkötődése alapján voksoljon.

„A biztos kormányváltáshoz bővíteni kell a változást akaró szavazók táborát, vagyis nem elegendő, ha csak a jelenlegi pártkötődéssel rendelkező ellenzéki szavazókat szólítjuk meg, meg kell tudnunk nyerni a változás ügyének a jelenlegi bizonytalanok, a Fideszből kiábrándult szavazók minél szélesebb táborát” – szögezte le Karácsony.

Mindehhez tanácsokat is fűzött a bejegyzésében, mert úgy vélekedett, a változást akaró szavazók táborát nem lehet úgy gyarapítani, ha a múlt vitáit vívják újra és újra, ha a politikai ajánlatuk nem a jövőről, Magyarország új fejezetéről, hanem mondjuk a 2010 előtti időkről szól. Kiemelte,

„Az Orbán-rezsim utáni stabil kormányzást csakis ennek a sokszínű ellenzéki tábornak az egyben tartása szolgálja, és hogy ez nem könnyű, de nem is lehetetlen feladat, azt én főpolgármesterként megtanultam, megtapasztaltam.”


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: