Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A 2021. évi előválasztás hat párt, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd szövetségéből született. E hat párt saját szabályzatainak megfelelő együttműködési megállapodást kötött. Most összeszedtük a legfontosabb részleteket.

Azok a jelöltek, akik az előválasztáson egyéni választókerületben vagy miniszterelnök-jelöltként országosan nyernek, e hat párt közös országgyűlési képviselőjelöltjei illetve miniszterelnök-jelöltje lesz a 2022. évi országgyűlési választáson.

Na de nézzük, hogyan fog lezajlani az előválasztás?

Közeleg egy fontos dátum, 2021 augusztus 23., hétfőtől a jelöltek, pont úgy mint a normális választásokon ajánlásokat gyűjtenek aláírásgyűjtőíveken.

Az  ajánló aláírások gyűjtésére szolgáló időszak augusztus 23.– szeptember 6. között lesz.  Az egyéni országgyűlési képviselők esetén 400, miniszterelnök-jelöltek esetén 20,000 aláírást kell összegyűjteni.

Fontos, hogy ország mind a 106 egyéni választókerületben lesz voksolás, tehát augusztus 23-ától minden ellenzéki magyar ajánlhat miniszterelnök jelöltet és képviselő-jelöltet.

A voksolás szeptember 18., szombat 9:00 órákkor indul és 9 napon keresztül szeptember 26., vasárnap, 20 óráig élhetnek majd az ellenzékiek a szavazati jogukkal. Ez az előválasztás első fordulója lesz, ahol az egyéni országgyűlési képviselőjelöltek személyeit választják ki. A miniszterelnök-jelöltek esetén lesz második forduló.

Október 4., hétfő, 9:00 – október 10., vasárnap, 20:00 között az előválasztás második fordulójában fog eldőlni, hogy ki lesz  az ellenzék részéről Orbán Viktor kihívója.

Második forduló csak akkor lesz , ha az első fordulóban egyetlen miniszterelnök-jelölt sem szerzi meg a szavazatok 50%-át.

A legfontosabb kérdés, hogy vajon hol lehet majd szavazni? Általánosságban elmondható, hogy két fajta szavazóhely lesz, állandó és mozgó szavazóhely.

Az állandó szavazóhelyek a választókerület központjában és nagyobb városokban lesznek. Ez azt jelenti, hogy az előválasztás mind a 9 napján el lehet menni szavazni arra a helyre.

A mozgószavazó helyek pedig a nagyobb községekben fognak működni itt csak egy nap lesz majd voksolás. Erről később adunk tájékoztatást.

A propaganda média nem fogja leközölni az előválasztást részleteit, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy minden ellenzékihez eljusson az Orbán váltás részletei.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: