Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Cseh Katalin figyelmeztette a tálibokat: nem fogja hagyni, hogy megússzák a felelősségre vonást. A Momentum alapító tagja hangsúlyozza: a külügyi bizottság tagjaként nem fogja hagyni, hogy az emberi jogi atrocitások elkövetői elkerüljék a felelősségre vonást.

Szóval vannak helyzetek, amikor jobb hallgatni. Mert inkább vicces a megnyilatkozás, mint sem hatásos. Ebbe a hibába csúszott most bele a Momentum politikusa, kb nyilatkozatát úgy lehet összefoglalni: ahonnan az USA kivonult, oda a Momentum bevonul és megoldja a problémákat

Az amerikai haderők kivonulása után teljes összeomlás következett Afganisztánban: Asraf Gáni afgán elnök vasárnap elhagyta az országot, miközben a tálibok elfoglalták az elnöki palotát.

Az amerikaiak levonták az amerikai zászlót az Egyesült Államok kabuli nagykövetségéről, az alkalmazottak pedig várják a kimenekítést. A tálib vezetők állítják, Afganisztánban béke uralkodik, azonban a Reuters értesülései alapján a kabuli reptéren teljes a káosz, és már lövések is eldördültek.

A problémára Cseh Katalin is felfigyelt: a Momentum politikusa pedig biztosított mindenkit, „a külügyi bizottság tagjaként nem fogja hagyni, hogy az emberi jogi atrocitások elkövetői elkerüljék a felelősségre vonást”.

„Pontosan az ilyen helyzetek miatt dolgoztuk ki korábban azt az uniós szankciós mechanizmust, amit ez emberi jogokat semmibe vevő erők ellen tudunk nemzetközileg alkalmazni” – hangsúlyozta a politikus.

A posztommal nem bántani akarom a Momentumot, csak jelezni, hogy gyerekek többet aggyal mint erővel. Tényleg nem kell minden szembe jövő hírre azonnal reagálni. S már bocsánat, de a magyar emberek baromira nem várják el egy ellenzéki képviselőtől, hogy megoldjon egy olyan helyzetet, amit pl az USA sem biztos, hogy maximálisan tudott megoldani.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: