Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egyre több helyen lázadnak fel az emberek a Fideszes vezetésű kistelepüléseken. Minden jel szerint már nem csak a városiaknak van elegük Orbán csapatából  hanem a falvak is érzik a változás szelét.

Újabb gigaberuházás ellen tüntettek a Balaton mellett élők, most Tihanyban. Itt egy erdős területet vágnának ki néhány száz méterre a Balatonparttól, ami a szervezők szerint környezetvédelmi terület. Ennek helyére egy apartman és wellness központot húznának fel magánberuházók.

A helybéliék és a rendszeresen itt nyaralók szerint az óriási lakópark és szálloda építése évekre élhetetlenné tenné a környéket, és az új épületek örökre megváltoztatnák Tihany látképét és hangulatát. A demonstrálók szerint a zöldfelületeket meg kell óvni, a fakivágásokat meg kell akadályozni, a helyi élővilágot pedig meg kell védeni.

„A Balaton északi partján egyetlen egy településen ilyen sűrűségű beépítés nem található, még Balatonfüreden sem” – magyarázta Molnár György, a Révbe Érünk Egyesület elnöke, aki szerint sem a közművek, sem a közlekedés nem bírná el a településen az új épületek megjelenését.

A tiltakozók azt szeretnék megakadályozni, hogy a félsziget Kenderföldek elnevezésű területén egy újabb Balaton-parti gigaberuházás valósuljon meg. Ezzel szerintük jelentős környezeti károkat is okoznának. Egyikük úgy véli, hogy ezzel Tihanyban vége lenne a normális életnek, mert kétszer vagy háromszor annyi lakos lenne, mint most.

„Élhetetlen lesz az elkövetkezendő tíz évben” – mondta egy másikuk, aki szerint olyan építkezéseket akarnak megindítani, ami sem a turistáknak, sem pedig az itt lakóknak nem kedvezne. „Ez az egész félszigetet érinti, ez természetvédelmi terület, így aggályosnak tartjuk ezt az egészet” – tette hozzá.

A demonstráción megjelent az a két helyi független képviselő, aki nemmel szavazott a beruházásokra. Tósoki Imre Tihany fideszes polgármestere természetesen nem tűnt föl.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: