Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lendvai Ildikó, az MSZP nagyöregje egy újabb remek írásban rántja le a leplet Orbán álságos nyugdíjas politikájáról, melyet Facebookon tett közzé, mi pedig változtatások nélkül közöljük:

Tállai András pénzügyi államtitkár arról biztosított, hogy nem hagy magamra.
Mármint nem hagyják magukra a nyugdíjasokat. Isten tudja, én valahogy jobban szeretném, ha magamra hagyna. Akár hosszabb időre is. Vagy örökre. A magamra hagyásom után felszabaduló idejében talán tényleg tehetne ezt-azt a nyugdíjasokért.

Az nagyon szép, hogy a korábbi kormányok által 9 évig biztosított 13. havi nyugdíjból az akkori világválság után egy évtizeddel az idén már egy hetet ők is adnak. Szerintem ugyan nem jó elosztásban, (a legjobbmódú kapja a legtöbbet), dehát ezt mi is elrontottuk, úgyhogy nemigen tehetek szemrehányást.

Viszont ha annyira törődik a nyugdíjasokkal, akkor állíttassa vissza a béreket is követő svájci indexálást, mert a mostani szabályok miatt évről évre nő a nyugdíjasok vesztesége a fizetésekhez képest. Ezt hívják relatív elnyomorodásnak.

És mi volna, ha két magára nem hagyás közben egy nagybevásárlásnál sajátmaga kipróbálná, mekkora a valódi infláció? Külön kérem, vegyen kenyeret, krumplit és őszibarackot is! Akkor most nem újabb 0,6% emelést ígérne nagyvonalúan az infláció ellensúlyozására.

Pénzügyi államtitkárként éppenséggel arra is figyelhetne, hogy ne tervezzék alá évről évre tudatosan az inflációt, ami az államkasszának jó, de ha nem tudná, mindenki másnak, így a nyugdíjasoknak is rossz.

Örülök, ha a nemzeti jövedelem emelkedése miatt idén jár a törvény szerinti nyugdíjprémium – végülis ezt a törvényt is simán eltörölhették volna, ha már-fuj!- Bajnaiék hozták.
De tudjuk, mennyire szeretnek saját törvényeket alkotni, megy az, mint a karikacsapás. Hát próbálják meg legalább így kikozmetikázni azt a nagy átrázást, amellyel félmillió idősbe a nem nekik ajánlott kínai vakcinát nyomatták bele. Biztosítsák jogszabályban minimum a kisnyugdíjasok ingyen tesztelését, a védettséggel nem rendelkezők nem egyszeri, hanem kétszeri oltását!

Remélem, nem hagyja magára a rokkant nyugdíjasokat sem. Hiszen nem az a magára hagyós fajta. De figyelme egy-egy percre kihagyhatott. Ezt kihasználva a kollégái először törvényt sértve elvették a rokkantak járandóságát, most meg a nekik bíróság által megítélt kárpótlás helyett egy egyszeri, kisebb összeggel szúrják ki a szemüket.

Államtitkár úr! Állapodjunk meg. Nyugodtan fossza meg kedves társaságától a nyugdíjasokat, hagyja csak magukra őket, viszont lássa el érdekükben a fenti teendőket!
Esküszöm, nem fogom megzavarni benne. Készséggel magára hagyom.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: