Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Rengeteg a pozitív visszajelzés az előválasztás ügyében, érdeklődnek a választópolgárok – mondta Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, az ATV Egyenes beszéd című műsorában, ahol a szocialisták 20 millió forintos iskolakezdési támogatásáról és a nyugdíjakról is beszélt.

„Nagyon bízunk benne, hogy ezzel hozzá tudunk járulni a 2022-es kormányváltáshoz” -mondta az előválasztásról, örömét fejezve ki, hogy az LMP-vel és a Párbeszéddel közös miniszterelnök-jelöltjük, Karácsony Gergely, máris összegyűjtötte az előválasztási induláshoz szükséges 20 ezer ajánlást szerte az országból.

Az MSZP hétfőn bejelentett húszmillió forintos iskolakezdési támogatásáról elmondta: a párt Szolidaritási Alapjából a tavaly erre szánt összeget idén megduplázták; a helyi pártszervezetek tagjai és az MSZP számos önkormányzati képviselője segít a tanszerek elosztásában, hogy azok oda jussanak, ahol szükség van rájuk.

„Ezt nagyon sokféleképpen oldják meg az országban, de mindig eljut a rászorulókhoz ez a támogatás” – mondta a társelnök, felidézve: pártja parlamenti képviselői a Fidesz által megszavazott 2018-as fizetésemelés óta elkülönített számlára, a Szolidaritási Alapba, fizetik be a fizetésemelésüket.

Ebből a szocialisták számos akciót indítottak: a járvány első és második hulláma idején például 12 tonna tartós élelmiszert osztottak szét rászorulók között, szociális intézményeknek vásároltak védőeszközöket, valamint karácsonyi segítséget nyújtottak rászoruló családok számára.

A nyugdíjakról azt mondta: a Fidesz egyszeri juttatásokat ad a nyugdíjasoknak, mint az Erzsébet-utalvány vagy a nyugdíjprémium. Rámutatott: ez utóbbi egyébként még a Fidesz előtti kormányzat döntése alapján került jogszabályba úgy, hogy adott GDP-növekedés esetén ez a nyugdíjasoknak jár.

„Ezek egyszeri juttatások. (…) Mi örülünk minden olyan támogatásnak, amit megkapnak a nyugdíjasok, de ma a 2 millió öregségi nyugdíjas közül 1,2 millióan 150 ezer forint alatti havi nyugellátásban részesülnek”, 400 ezer nyugdíjas pedig 100 ezer forint alatti nyugellátást kap. „Nem lehet ennyiből megélni” – mutatott rá.

Az MSZP javaslata szerint a minimumnyugdíjat 70 ezer forintra kell emelni, és vissza kell térni a svájci indexálásra a nyugdíjemelésnél, „hogy tartósan, folyamatosan, kiszámíthatóan jussanak el odáig a nyugdíjasok, hogy nem kell a mindennapi megélhetés miatt aggódniuk” – mondta.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: