Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A tárcavezető Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatót. Elmondta, hogy számba vették a közös „sikertörténeteket”, és továbbiak mellett határozták el magukat. Kijelentette, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak, hogy a debreceni, épülő oltóanyaggyárban licensz alapján a Szputnyik vakcina gyártására sor kerülhessen.

 

Szijjártó Péter a sajtótájékoztatón barátjaként köszöntötte Szergej Lavrovot. Megköszönte az elmúlt évek közös munkáját, ami szerinte mindig a kölcsönös tiszteleten alapult, és elengedhetetlen volt ahhoz, hogy Magyarország És Oroszország együttműködésében tudunk felmutatni „praktikus és pragmatikus” eredményeket, amelyek mindkét ország hasznára vannak.

A külügyminiszter szerint az elmúlt hónapok rendkívüli egészségügyi és gazdasági kihívásai, valamint az elhibázott geopolitikai döntések humanitárius és biztonsági következményei elég bizonyítékként és intő jelként szolgálnak, hogy mindenki belássa: itt lenne az ideje áttérni a civilizált és kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködésre. Mint fogalmazott, a mesterségesen szított konfliktusokat fel kell hogy váltsák a kulturált nemzetközi tárgyalások.

Ha kelet és nyugat között kulturált együttműködés van, az nekünk jobb, mint ha kelet és nyugat konfliktusban áll egymással – fogalmazott. Szijjártó szerint „barátaink és szövetségeseink” is szoros és kölcsönös eredményekre fókuszáló kapcsolatra törekednek Oroszországgal, bár mi erről nyíltan is beszélünk, míg ők nem.

Egy jó magyar-orosz együttműködésen Magyarország sokat nyerhet – fogalmazott. A külügyminiszter elmondta, ma számba vették a sikertörténeteket, és a sikertörténetek folytatása mellett határozták el magukat.

Bejelentette, hogy a vakcinaegyüttműködésünket új dimenzióba helyezzük. Előrehaladott tárgyalásokat folytatnak, hogy a debreceni épülő oltóanyaggyárban licensz alapján a Szputnyik gyártására sor kerülhessen, 2021 végére a technológiatranszfer végbe tud menni, 2022 végétől pedig lehetővé válik a Szputnyik gyártása hazánkban.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: