Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem is olyan régen 2019-ben az Európai Parlamenti választási kampányban még Orbán Viktor mellett parolázott Budapesten, most 15 hónapra ítélte az osztrák bíróság.

Pénteken 15 hónap felfüggesztett börtönre ítélték korrupció miatt Ausztria korábbi alkancellárját, az Osztrák Szabadságpárt korábbi elnökét, Heinz-Christian Strachét. A vád szerint Strache a pártjának nyújtott támogatásért cserébe elintézte, hogy egy magánkórház javára módosítsák a törvényeket.

A magánkórház tulajdonosa, Walter Grubmüller – aki most 12 hónapot kapott – összesen 12 ezer eurót utalt át Strache pártjának számlájára, amivel a bíróság szerint cselekvésre akarta motiválni a pártelnököt. Ezért cserébe Strache kezdeményezte a parlamentben az egészségpénztárakról szóló törvény módosítását, amivel Grubmüller kórháza a társadalombiztosítás terhére is el tudta volna számolni a szolgáltatásai költségeit.

Amikor aztán 2017-ben Strache kormányzati pozícióba került, egy chatüzenetben megkérdezte Grubmüllert: „Melyik törvény lenne fontos neked, hogy tisztességesen kezelhessük a szépségklinikádat?” 2018-ban pedig el is fogadták azt a módosítást, amivel a kórház bekerült az egészségbiztosítási körbe.

2019-ben Strache pártját éppen azért dobta ki a kormánykoalícióból az osztrák néppárt, mert a szélsőjobboldali pártvezér egy kiszivárgott ibizai videón arról beszélt részegen, milyen ellenszolgáltatásokat tud kínálni az FPÖ-nek adott támogatásokért cserébe. A média felvásárlására például Orbán Viktor módszereit tartotta irányadónak. Az eset után az addigi szövetségesnek kiszemelt Strache a Fidesznek is kínos lett.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: