Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A legfrissebb, augusztusi kutatás szerint a Fidesz támogatottsága hónapok óta először esett, a pártválasztók és a teljes népesség körében is, hibahatáron túl vezet az ellenzék- derül ki a Republikon Intézet legfrissebb havi pártpreferencia-kutatásából, amelyet elsőként a Telex közölt.

Több hónapos kiélezett verseny után augusztusban tovább erősödött az ellenzéki összefogás: a teljes népesség körében 39 százalékon állnak a Fidesz 34 százalékával szemben, a pártválasztók körében pedig 52 százalékon a Fidesz 45 százalékával szemben, ami azt jelent, hogy az ellenzék, ha most vasárnap lenne a választás 7 százalékkal nyerné meg a választást, ami azt jelenti, hogy már hiba határon túl vezet az ellenzék.

Augusztusban a biztos pártválasztók körében esett a legnagyobbat a Fidesz támogatottsága. Az Orbán-párt egyetlen egy hónap alatt 3 százalékpontot zuhant, így 48-ról 45 százalékra csökkent híveinek száma.

A DK és Jobbik ebben a mérésben 1-1 százalékot erősödött, így a DK jelenleg 17, a Jobbik 15 százalékos támogatottsággal bír. A Momentum változatlanul 8 százalékon áll, az MSZP 8-ról 7 százalékra esett.

A Párbeszéd továbbra is 2 százalékon, a Mi Hazánk továbbra is 1 százalékon áll. A pártválasztók körében az LMP 1 százalékról 3 százalékra erősödött, az MKKP támogatottsága pedig 2-ről 1 százalékra csökkent.

A teljes népesség körében is esett a Fidesz támogatottsága, 35-ről 34 százalékra. A felmérés szerint a Demokratikus Koalíció (DK) és a Jobbik 1-1 százalékot erősödtek a teljes népességben, a DK 13 százalékon, a Jobbik pedig 12 százalékon áll.

A Momentum továbbra is 6 százalékon van, az MSZP támogatottsága pedig 6 százalékról 5 százalékra esett. A Párbeszéd, az MKKP és a Mi Hazánk továbbra is 1 százalékon áll, az LMP pedig 1-ről 2 százalékra erősödött.

A bizonytalanok aránya tovább csökkent augusztusban, 26-ról 24 százalékra.

A Republikon Intézet elemzése szerint az előválasztásoknak köszönhető, hogy mind az ellenzéki, mind a kormányoldalon kampányhangulat uralkodik. Az ellenzéki pártokra most több figyelem jut, ez valamelyest megmutatkozik a népszerűségi adatokban is. A bizonytalanok számának csökkenése szintén a kampányüzemmódnak tudható be.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy az ellenzéknek 7 százalék előnye van a Fidesszel szemben, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa Orbánra már egyre kevésbé kíváncsiak a  magyarok.

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: