Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz nyíltan beavatkozik az előválasztásban, az egyik jelölttől annyira tarnak, hogy három hónap alatt 17 csatornán, 130 milliót költött a Fidesz és holdudvara a közösségi médiában a Karácsony Gergely elleni kampányra- összegezte az adatokat a Telex

Minden jel szerint a Fidesz akarja eldönteni, hogy véletlenül se Karácsony Gergely legyen Orbán Viktor kihívója. Nem véletlen, hiszen Karácsony már kétszer is legyőzte az Orbán-párt emberét. Három hónap alatt 130 milliót költött a Fidesz és holdudvara a közösségi médiában a Karácsony Gergely elleni kampányra- írja a Telex

A Facebook és a Google éveken át kapott sok kritikát a platformjaikon megjelenő politikai hirdetések átláthatatlansága miatt, ezért egy ideje mindkét cég nyilvánossá tette az ilyen témájú hirdetések részleteit, a kifizetett összegekkel és az ezért cserébe adott elérési adatokkal együtt.

Most egy olyan elemzés jutott a Telex birtokába, amely a Fidesz és holdudvara közösségi médiás hirdetéseit vizsgálta, ezen belül is a YouTube-reklámok és a facebookos szponzorált posztok tartalmát.

A megfigyelt időszakban (három hónap május közepe és augusztus közepe között) a Fidesz és a hozzá köthető csatornák a Facebookon 125,7 millió forintot, a Youtube-on pedig 52,5 milliót költöttek politikai hirdetésre.

A pénz nagy része – a YouTube esetében a teljes összeg, Facebookon pedig közel a kétharmada, 77 millió forint – Karácsony Gergely ellen kampányoló, gyakran karaktergyilkos, lejárató tartalmakra ment. A Fidesz és holdudvara három hónap alatt majdnem 130 millió forintot költött Karácsony támadására, a főpolgármester egyértelműen az első számú célpont a kormánypropaganda számára. Egyszerűen rettegnek a többszörös Fidesz-verő főpolgármestertől.

Az elemzés 17 (!!!) olyan csatornát azonosított, ami ebben a három hónapban részt vett a Karácsony elleni kampányban, ezek közül is kiemelkedik kettő: maga a Fidesz, illetve a kormánytól elvileg függetlenül működő, de azt minden kérdésben lelkesen támogató, saját bevallásuk szerint „anonim jobboldali mecénások” pénzéből működő Megafon központ.

A propaganda média nem fogja feltárni, hogy a Fidesz nyíltan beavatkozik az előválasztásba, hogy kampányt folytatnak azért, hogy ne Karácsony Gergely legen véletlenül se Orbán Viktor kihívója, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa kitől retteg ennyire az Orbán-párt

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: