Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Ma, azaz hétfőig lehetett gyűjteni az ajánlásokat. Már korábban is fel-fel reppentek különböző pletykák, hogy melyik jelöltnek pontosan hány aláírása van, de most kiderült az igazság.

Az Országos Előválasztási Bizottság ellenőrizte és összeszámolta a jelöltek által eddig leadott ajánlásokat. Ez alapján kiderült, hogy Karácsony Gergely adta le messze a legtöbb érvényes szignót.

A főpolgármester több, mint 40 ezer érvényes támogatói aláírást tudott összegyűjteni. Utána futott be 34 ezer ajánlással Dobreve Klára, valamint Jakab Péter 31 ezerrel. A hírek alapján Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András is összegyűjtötte a 20 ezer érvényes ajánlást.

Pálinkás József a mai napon bejelentette, hogy neki viszont nem sikerült leadnia érvényes 20 ezer aláírást, így ő nem vehet részt az ellenzéki előválasztáson.

Az ellenzéki előválasztás szeptember 18 és szeptember 26 között kerül megrendezésre, a nagyobb városokban és megyeszékhelyeken mindenhol lehet majd szavazni. A választók két dologról dönthetnek: először is, hogy ki legyen az ellenzék miniszterelnök jelöltje, másodszor, hogy ki legyen az országgyűlési képviselő-jelölt.

Fontos megjegyezni, hogy mindenki csak abban a választókerületben szavazhat, ahol lakik. Tehát ha valaki mondjuk Budapesten él, de az állandó lakcíme Borsodban Izsófalván van, mivel az a Kazincbarcikai körzethez tartozik, így  Kazincbarcikán szavazhat, de Budapesten nem. Van lehetőség Online szavazni is, minden további részlet megtalálható a https://elovalasztas2021.hu/ weboldalon.

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: