Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Alamizsnának is kevés a nyugdíj-kiegészítés kiegészítése – tisztességes időskori megélhetést, most!- mondta sajtót tájékoztatóján Korózs  Lajos

Orbán Viktor az elmúlt 11 évben már gondoskodott arról, hogy nyugdíjasként ne kelljen nyomorognia, de az út szélén hagyta a nyugdíjas társadalmat: a vegyes indexálás eltörlésével kevesebb lett az éves nyugdíjemelés, az inflációkövető nyugdíjemeléssel pedig biztosította, hogy ha valaki nyomorultul kevés nyugdíjból él, akkor a következő évben is nyomorultul kevés nyugdíjból fog élni.

Ráadásul az idősek csaknem egy éven keresztül hiteleznek a kormánynak azért, mert az szándékosan alultervezi az inflációt minden évben. Idén ezzel annyira nehéz helyzetbe hozta a kormány az időseket, hogy már a nyugdíj-kiegészítést is ki kell egészítenie.

Azonban ebben sincs sok köszönet a nyugdíjasok számára, mivel csupán 0,3%-os korrekcióra, átlagosan 445 forintra számíthatnak a Fidesztől, ami ilyen áremelkedések mellett még alamizsnának is kevés.

Az MSZP azt akarja, hogy aki ledolgozott egy életet, az később se nélkülözzön! Elfogadhatatlan, hogy a Fidesz-kormány 12. évében a nyugdíjasok nagy többsége nem tud kijönni a nyugdíjából! A 65 év felettiek szegénységi aránya 11 év alatt több mint a háromszorosára nőtt (4,9%-ról 15%-ra), és csaknem 450 ezer nyugdíjas kevesebb nyugdíjat kap, mint a megélhetési minimum!

Az MSZP szerint a biztos megélhetés idős korban is jár! Svájci indexálás, 70 ezer forintos nyugdíjminimum és igazságos nyugdíjelosztás – ez a megoldás! Ezért az MSZP nemcsak az infláció növekedését, hanem a fizetések emelkedését is beleszámítaná a nyugdíjemelésbe – ez az úgynevezett svájci indexálás. Ezen túl az MSZP a 13 éve nem emelt 28 500 forintos nyugdíjminimumot is legalább 70 ezer forintra akarja emelni, és igazságosan építené vissza a 13. havi nyugdíjat.

Az MSZP célja az alacsony nyugdíjak felzárkóztatása, mert az idős embereknek is jár a megélhetés biztonsága. Ezért, ha az emberek az MSZP-Párbeszéd jelöltjeire és Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltre szavaznak az előválasztáson, majd a jövő évi választáson, akkor a tisztességes nyugdíjemelésre és a magasabb nyugdíjakra szavaznak!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: