Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bár már lassan 2 éve, hogy a fővárosiak leváltották a leszerepelt Fidesz vezetést, Karácsony Gergely továbbra sincs könnyű helyzetben, még most is hullanak ki a csontvázak. Most a BKV-nál borult ki a bili.

Négy BKV-telephelyen tartottak ellenőrzést a hét elején. A 46 vizsgált jármű 40 százaléka alkalmatlannak bizonyult a közlekedésre – írja közleményében a Fővárosi Kormányhivatal.

Kitérnek arra is, hogy a nem megfelelően működő fékberendezés, a futómű és a kormányberendezés hibája miatt a kormányhivatal azonnali hatállyal megtiltotta 13 autóbusz és 5 trolibusz közúti közlekedésben való részvételét.

A BKV Zrt. járműveinek műszaki állapotát mérte fel négy telephelyen Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedésfelügyeleti Főosztálya szeptember 6-án és 7-én. A szakemberek összesen 46 járművet ellenőriztek, ebből 18 bizonyult közúti közlekedésre alkalmatlannak; 13 autóbusz és 5 trolibusz.

Ez azt jelenti, hogy a fővárosi önkormányzat tömegközlekedési vállalatánál az ellenőrzés alá vont járművek 40 százaléka volt alkalmatlan, nem egy esetben kifejezetten veszélyes a közúti közlekedésre – írják az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A kormányhivatal azonnali hatállyal megtiltotta az említett buszok és trolik közlekedésben való részvételét, többek között olyan veszélyes hibák miatt, mint a fékberendezés hatástalan állapota, a futómű vagy a kormányberendezés nem megfelelő működése.

Ezek mellett környezetszennyező működésre (pl. olajszivárgás) is fény derült és előfordult, hogy egy járműnél több súlyos műszaki problémát is felfedeztek az ellenőrök. A vizsgálatot követően a hatóság a közlekedők biztonsága érdekében elrendelte a járművek javítását és műszaki felülvizsgálatát. Az előírások szakszerű végrehajtását újra ellenőrzik majd a Fővárosi Kormányhivatal munkatársai.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: