Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szerdán reggel elkezdődött Lagzi Lajcsi, azaz Galambos Lajos ügyének tárgyalása a Budaörsi Járásbíróságon, ahol a bíróság hivatalos tájékoztatója szerint ítélethirdetés várható.

Ahogy korábban az Index is megírta, Galambos Lajost – nyolc társával együtt – áram-, víz- és gázlopással, valamint vesztegetéssel vádolta meg az ügyészség. A büntetőper csaknem hat esztendeje tart, és bár a júliusban a tárgyalási jegyzék alapján már mindenki az ítélethozatalra készült, azt szeptemberre halasztották.

Galambos a vádirat szerint a lakóhelyén szabálytalanul vételezett áramot, vizet és gázt, úgy, hogy a  közműveket a megkötött szolgáltatói szerződések alapján beköttette a saját, vagy az ingatlanokra bejegyzett cégek nevére, majd illegális rácsatlakozásokat építtetett ki a mérőórák megkerülésével és II. r. G. B. vádlott tudtával.

A „III. r. Cs. Cs. vádlott az illegális közművételezéshez úgy nyújtott segítséget, hogy amennyiben azok karbantartására, cseréjére, átalakítására, illetőleg a feladatok összehangolására volt szükség, lebonyolíttatta azokat V., VI., VII. és VIII. r. vádlottakkal, akik anyagi ellenszolgáltatás fejében a kiépítési, szerelési, gépi és földmunkákat végezték. A vádlottak, a sértett közműszolgáltatók felé a szabályosan felszerelt fogyasztásmérők által jelzett „nulla” közeli óraállások alapján éveken át minimális összegű befizetéseket teljesítettek.”

Az ügyész az erre a bűncselekményre kiszabható kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztés középértékét kérte kiszabni a bíróságtól, és Galambos feleségére, a másodrendű vádlottra is letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte, ám az ő esetében a minimumértékhez közelítő két év büntetést tartott megfelelőnek.

Ez azt jelenti, hogy Galambos Lajosra hét, párjára kétéves szabadságvesztés várhat.
A bíróságnak lehetősége van arra, hogy az ítélet meghozatala során figyelembe vegye, hogy az elsőrendű vádlott állami díjjal kitüntetett művész, aki három gyereket tart el, súlyos beteg feleségéről is gondoskodik, és nem utolsó sorban büntetlen előéletű.

Szerdán reggel megkezdődött a tárgyalás a Budaörsi Járásbíróságon, ahol az előzetes tájékoztatás szerint ügyészi viszontválasz, az utolsó szó joga, illetve ítélet várható.

A tárgyalás kezdetén kiderült, hogy mind Galambos Lajos, mind a felesége lemondott a jelenlétről. A zenészt az ügyvédje, Fröhlich Krisztián képviseli. Szabó Orsolya ügyész viszontválaszával kezdődött a tárgyalás.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: