Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egész őszre jegelheti az Európai Bizottság az uniós pénzekről szóló magyar tervet. Ursula von der Leyen tegnapi beszéde ugyanis arra utalt, hogy a problémák nagyobbak, mint ahogy az elemzők elsőre látták, és a Bizottság elvárja, hogy a magyar és a lengyel fél is lépeseket tegyen az irányába.

Közel egyórás értékelő beszedett tartott Ursula von der Leyen az unió elmúlt egy évének tevékenységéről. A bizottság elnöke szerint a vakcina beszerzésben és a gazdaság újraindításában sikert könyvelhet el az unió.

Szent-Iványi István külpolitikai szakértő az ATV Start című műsorában elmondta, hogy alapvetően egyetért a megállapításokkal, bár megjegyezte, hogy a vakcinabeszerzés eleinte döcögött.

Európa kiszolgáltatottá vált a Távol-Keletnek, szerinte ezt is jól látja von der Leyen, aki hangsúlyozta, hogy Európának meg kell teremtenie a stratégiai autonómiáját.

Szent-Iványi emlékeztetett, hogy korábban az elemzők abból indultak ki, azért ősz végére valami kompromisszum kialakul, és a pénzek jelentős részét mind Lengyelország, mind Magyarország megkapja majd. A tegnapi beszéd viszont arra utalt, hogy a problémák ennél nagyobbak, és a Bizottság elvárja, hogy a magyar és a lengyel fél is lépeseket tegyen a Bizottság irányába.

Arra a kérdésre, hogy az 1,5 milliárdos hitelfelvétellel lemondtunk-e ezekről a pénzekről, Szent-Iványi kijelentette, hogy ez mutathat ebbe az irányba, de így sem fedezik az összes kieső pénzt.

​Szent-Iványi István szerint Németországban a következő választáson egy baloldali fordulat várható – Európára nézve egy föderalistább politikát jelenthet, a német zöldek pedig évek óta követelik az uniós pénzek megvonását Magyarországtól.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: