Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A Fidesz európai parlamenti képviselői ismét leszavazták a nők elleni erőszakkal szembeni fellépés hatékony megerősítését – erről adott ki közleményt péntek reggel Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője.

Az Európai Parlament eheti, strasbourgi plenáris ülésén szavaztak arról az állásfoglalásról, amely sürgeti az online és a valós világban történő, alapvetően a nők ellen irányuló erőszakot, valamint azt, hogy az Európai Bizottság vegye fel a bűncselekményi tényállások közé a “nemen alapuló erőszakot” új területként, vagyis minősüljön Európa-szerte bűncselekménynek a nemi alapon elkövetett erőszak.

„Nem lehet vita tárgya, hogy meg kell fékezni a nők elleni erőszakot, ezügyben közös normákra és büntetőjogi tényállásokra van szükség” – vélekedik Uhhelyi, akit „mérhetetlenül elszomorított” azonban, hogy „a Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselői a szélsőségek csekély táborát gyarapítva képesek voltak erre nemmel szavazni”.

„Persze ez az álszent magatartás tulajdonképpen beleillik az eddigi irányvonalba: pontosan tudjuk, hogy a NER tudomást sem vesz a nők elleni erőszakról, támogatja a »vak komondorokkal« takaródzó erőszaktevőket, tudatosan gátolja az ez ellen fellépő isztambuli egyezmény elfogadását.

Most pedig nyilvánvalóan csak azért, mert a mostani állásfoglalásban is szerepelt az utóbbi egyezményre való hivatkozás, valamint az áldozati kör felsorolásában az LMBTQ-emberek is szerepeltek, azonnal kigyulladt a fideszeseknél a piros lámpa” – fogalmaz az EP-képviselő.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: