Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Minden jel szerint, a választók nem nagyon díjazták azt a produkciót, amit Márki-Zay Péter a héten bemutatott. A hódmezővásárhelyi párt nélküli többször hangoztatta, Dobrev biztos nem győzi le Orbánt. A legfrissebb kutatások szerint viszont ebből a szempontból Márki-Zay a leggyengébb jelölt.

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából október 2 – 4. között 1004 fő megkérdezésével készített országos reprezentatív közvéleménykutatásban kérdezte az emberek véleményét az ellenzéki előválasztáson résztvevők esélyeiről 2022 tavaszán.

A felmérésből kiderült, hogy ha Karácsony Gergely lesz Orbán Viktor kihívója, a megkérdezettek 38 százaléka a Karácsony vezette hatpárti összefogásra tenné a voksát, a válaszadók 34 százaléka pedig az Orbán vezette Fidesz-KDNP összefogásra.

Ha Dobrev Klára lesz Orbán Viktor kihívója, a megkérdezettek 35 százaléka szavazna a  Dobrev vezette hatpárti összefogásra, a válaszadók 37 százaléka pedig az Orbán vezette pártszövetségre.

Ha Márki-Zay Péter lesz Orbán Viktor kihívója, a megkérdezettek 33 százaléka a Márki-Zay vezette hatpárti összefogásra szavazna, a válaszadók 38 százaléka pedig az Orbán Viktor vezette Fidesz-KDNP összefogásra.

A megkérdezettek 42 százaléka annak örülne jobban, ha 2022 után is a Fidesz kormányozna, a válaszadók 45 százaléka pedig annak, ha az összefogott ellenzék venné át a kormányzást.

Tízből kettő (19 százalék) bizonytalan szavazó inkább azt szeretné, hogy újra a Fidesz alakítson kormányt, tízből három (31 százalék) bizonytalan szavazó pedig azt, hogy az összefogott ellenzék.

A felmérés szerint, tehát Karácsony Gergellyel van a legnagyobb esély legyőzni a Fideszt 2022-ben, ami viszont komoly pofon Márki-Zaynak, hogy kiderült, hogy ő a legesélytelenebb kihívója Orbánnak.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: