Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Dobrev Klára, baloldali miniszterelnök-jelölt sajtóközleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy nyár óta óriásit nőttek a várólisták: 3-4 hónapot kell várni a diabétesz, a szemészet és a kardiológia szakrendelésre

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje szerdai sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet, hogy országjárásain rengeteg mindennapi problémáról beszélget az emberekkel, ezek között pedig az egyik leggyakoribb még mindig a kórházi várólisták ügye.

„Azt mindenki megtapasztalta már, hogy a koronavírus és az egészségügy harmadik hullám alatti leterheltsége csak még hosszabbá tette a várólistákat, és egy csípőprotézis-műtétre például akár két évet is kell várni.

Sok ilyen rutinműtét mellett azonban mára már az egyszerű szakrendelések, akár egy 10-15 perces vizsgálatra is 3-4 hónapot kell várni. Egy diabétesz-vizsgálatra, szemészetre, akár kardiológiára. Ez az igazi dráma, hogy ma nincsenek tele a kórházaink koronavírusos betegekkel, mégis hónapokat kell várnunk egy egyszerű vizsgálatra is.” – foglalata össze a politikus.

 

Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjeként kijelentette, ezen csak az egészségügyi dolgozók megbecsülésével lehet változtatni.

„A járvány megmutatta, hogy az egészségügy valódi értéke az orvos és az ápoló, nem a falak vagy a berendezések, mert emberéletet csak ember tud menteni. Nekem az a szívügyem, hogy a következő 10 évben legalább 3 ezer új szakorvost, legalább 9 ezer új ápolót és legalább 500 új háziorvost álltsunk munkába, hogy ne kelljen hónapokat vagy éveket várnunk a gyógyulásra. Ők a magyar egészségügy legnagyobb értékei, ha ők nem lesznek többen, akkor nem lesz változás.” – fűzte hozzá a politikus.

 

Dobrev úgy fogalmazott, hallja az emberek hangját, és tudja, hogy elegük van ebből.

„Elegük van abból, hogy hiába fizetik tisztességgel a TB-t, amikor egészségügyi ellátásra, vizsgálatra, netán műtétre lenne szükségük, akkor hosszú hónapokat vagy éveket kell várniuk a segítségre.

Ide vezetett, hogy az Orbán-kormány 10 éven át folyamatos megszorítást hajtott végre az egészségügyön, orvosokat és ápolókat üldözött el, és ezt tette még a harmadik hullámban is az egészségügyi szolgálati jogviszony egyoldalú módosításával.

Én egyeztettem az egészségügyi dolgozók szakszervezeteivel, tudom, hogy ezzel is komoly károkat okoztak.” – hangsúlyozta a DK miniszterelnök-jelöltje, hozzátéve, ezt csak ők fogják tudni helyrehozni a kormányváltás után.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: