Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Igazából Márki-Zay Péter nagyot megy, gyakorlatilag az elmúlt napokban kb sikerült végig sértenie remek interjúival a fél magyar társadalmat. Most Perintfalvi Rita, az “Amire nincs bocsánat- szexuális ragadozók az egyházban” című botránykönyv írója tette helyre a Karácsonyt megfuró politikust.

Kérdésem van Márki-Zay Péterhez! Azt nyilvánvalóan tudja rólam mindenki, hogy ellenzéki vagyok, de távol tartom magam a pártos politizálástól a nyilvános megszólalásaimban. És soha nem álltam még egyetlen ellenzéki politikus mögé sem. És most sem ez a célom. Viszont most elhangzott egy dolog, amire – még ha megkésve is – de egyszerűen képtelen vagyok nem reagálni.

Márki-Zay Péter képes volt 2021-ben kimondani arról a női politikusról, aki egyébként kenterbe verte őt, sőt nemcsak őt, hanem az összes ellenzéki férfi politikust, hogy „női mivolta létére Magyarországon ebben a versenyben ő volt a legsikeresebb politikus”.
Amikor ezt hallottam a tévében, kirázott a hideg. Aztán meghallgattam még egyszer úgy is, hogy közben becsuktam a szemem. És az volt az élményem, hogy Orbán Viktor beszél…. Te jó ég!

A jobboldali populista bullshit-ot toló politika gondolkodik így a nők szerepéről, helyéről a magyar társadalomban. No, meg a vallási fundamentalisták! A magyar egyházak nagyon keményen tolják a „mi majd megmondjuk, hogy hol van a nő helye” diszkurzust. „Az Isten a férfit tette a teremtés koronájává és a nő eleve a férfi alá van rendelve”. „Ez a teremtés rendje, pont!” „Amelyik nőnek ez nem tetszik, az az Isten ellen lázad!”

Ez egy kb. 70 éve lejárt teológiai diszkurzus! Csak az a baj, hogy a magyar egyházi gondolkodás és a katolikus emberek, férfiak gondolkodása, különösen azoké, mint pl. MZP is, akik még mindig járnak templomba, akiknek hét gyerekük van, azok általában pont így gondolkodnak még 2021-ben is a nőkről.

Mert, ha nem így gondolkodnának, eleve nem lenne hét gyerekük. Ezzel nem akarok semmi rosszat mondani vagy feltételezni róla, mert nem ismerem személyesem. Viszont a következtetések adódnak magából a jelenségből. És én komolyan szkeptikus vagyok minden olyan politikussal szemben, aki egy ennyire konzervatív szellemiségű családot épített fel maga köré, hogy vajon mennyire tudja megérteni azokat a nőket is, akik nem ilyen családmodellben élnek és nem az az életük legnagyobb vágya, hogy egy férfinak hét gyereket szüljenek.

Természetesen nekem nincsen semmi bajom azokkal a nőkkel, akiknek az életük értelmét és teljességét adja meg az, hogy hét gyereket szülnek a világra. Ez az ő szabad döntésük. Együtt örülök velük, ha ez a boldogságuk. De ebben az országban a nők többsége nem akar hét gyereket szülni. Hanem az a vágyuk, hogy szabad emberként és szabad polgárként élhessenek ebben az országban, ahol az ő teljesítményük nem azért érdemel elismerést, mert „nő létükre” voltak képesek rá.

S ha ebben az országban indul egy ellenzéki miniszterelnök-jelölt, akkor neki tudnia kell képviselnie ezeket a nőket is! Mert nem a középkorban élünk és mert a magyar nők többségének gondolkodását nem a katolikus nőideál határozza meg. De hogyan érti meg ezt egy olyan férfi, aki ennyire hithű katolikus és nyilván a felesége sem tanította meg őt semmi másra. Nincsen előtte egy olyan nő mintája, aki sikeres, aki el tud érni dolgokat és akire ő mint férfi lehet büszke.

De még el is hittem róla, hogy képes a nőkről nem úgy gondolkodni, ahogy Orbán Viktor, de azután a mondata után én ezt már nehezen tudom elhinni. Én értem azt, hogy azóta próbálja ezt így-úgy helyre tenni, meg keményen kimondja, hogy a kormány fele meleg. Oké, persze.

Csak nem tudok hinni abban, hogy egy ilyen gondolkodású férfi képviselni tudja azoknak a nőknek az érdekeit, akiknek elegük van, de nagyon abból a nőképből, amit az orbáni rezsim erőltet már évtizedek óta erre az országra. Nekem pl. rohadtul elegem van ebből! És nagyon elegem van abból is, hogy a női szerepekről 19. századi módon gondolkodó politika ujjongó szövetségesei az egyházi megmondóemberek és egyházi vezetők.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: