Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Márki-Zay Péter az elmúlt héten ügyesen adta el a semmit, azonban erőszakos politizálása is roppant kontraproduktív volt, ráadásul az ellenfél egy megfontolt, tapasztalt higgadt nő Dobrev Klára személyében. 

A magyar sajtóállapotokat jól mutatja, hogy a 444 kivételével nem nagyon lehetett látni értelmezhető írásokat, hogy miért lett Márki-Zay Péter az előválasztás első fordulójában a harmadik és azt is érdemes áttekinteni, hogy pontosan mit is ért el ezen a héten Márki-Zay?

Nyilván Márki-Zaynak is van egy minimális támogatottsága, de harmadik helye sokkal inkább annak köszönhető, hogy a Momentum egy harmat gyenge miniszterelnök-jelöltet állított Fekete-Győr András személyében az előválasztásra.

Az előválasztás weboldalán fent van egy Excelben az összes választási eredmény, a számok is alátámasztani látszanak, Márki-Zay ott volt erős, ahol a Momentum például az Online szavazatoknál.

Ebből logikusan következik, hogy azzal, hogy a Momentum Márki-Zayt támogatja, pont semmivel nincs előrébb, hiszen a Momentum szavazóinak jelentős hányadát már korábban begyűjtötte.

Jó, de Karácsony is visszalépett a javára! Igen, ez igaz. Azonban Karácsony Gergely hívei egy héten keresztül végignézték Márki-Zay össze-vissza hazudozását, erőszakos politikáját. Azt a hatalmi harcot, amivel Karácsonyt kvázi kinyírta. Nem lett népszerű Márki-Zay az ő körükben.

Ráadásul itt is elszámította magát, ugyanis sem az LMP, de ami neki nagyobb gond sem az MSZP támogatását nem élvezi. A baloldali pártok azt üzenik, hogy arra szavazz a második fordulóban, aki neked szimpatikus.

Korábbi kutatásokból tudjuk, hogy az MSZP híveinek második preferenciája bizony a DK és a szoci szavazóknak igencsak szimpatikus Dobrev, mint ahogy a DK szavazóinak is Karácsony.

Márki-Zay még a Jobbik irányából tudott volna szavazatokat szerezni, de itt is visszaütött az arrogáns stílusa, ugyanis a héten többször is nyilvános szóváltásba keveredett Jakab Péterrel, a Jobbik elnökével.

Mivel az első fordulóban a Jobbik-DK együttműködés jól működött, sikereket hozott mindkét pártnak, így egyáltalán nem kizárható, hogy a Jobbik hívei is inkább Dobrev Klára irányába mozdulnak el.

Tehát Márki-Zay egy hetes mérlege egy nagy kerek nulla. S akkor még viszonylag nagyvonalúak voltunk, mert nem vettük figyelembe, hogy mennyi szavazót veszített az arrogáns és erőszakos stílusával (pl. engem, de azt nagyon).

Mindeközben ott van Dobrev Klára, aki nyíltan baloldali, Márki-Zayjal szemben. Ráadásul egy megfontolt, tapasztalt és mérsékelt női politikus. Ez a karakter sokkal, de sokkal alkalmasabb arra, hogy begyűjtse a most jelölt nélkül maradt szavazókat.

Én nem tartom kizártnak,  hogy bizony Dobrev Klára képes akár 70 százalékos győzelmet is aratni Márki-Zay felett a második fordulóban. Persze ehhez az kell, hogy a DK-sok értsék és tudják, most mindenkit meg kell nekik szólítaniuk, hova tovább el kell menni az összes szavazójuknak újra voksolni.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: