Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Budapesten a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban tartotta Dobrev Klára programismertető rendezvényét, a terem annyira megtelt, hogy szó szerint egy tűt sem lehetett leejteni.

Dobrev elmondta magáról, hogy hónapok óta mást sem csinál, mint fáradhatatlanul járja az ország településeit, ahol értő figyelemmel hallgatja az emberek problémáit. Egészen onnantól kezdve, hogy a kisnyugdíjasnak a rezsiszámlával, a mentősnek a munkaruhájával, a fogorvost magának megengedni nem tudó embernek pedig a fogatlanságával van problémája.

A karmelita kolostorból lenézve nem lehet látni, nem lehet megérteni, hogy milyen például egy kétgyermekes, egyedülálló édesanya reggele vagy egy három műszakban dolgozó, alulfizetett ápolónőé. Ezzel szemben csak úgy lehet tisztességgel kormányozni, ha a miniszterelnöknek van füle, lelke, szíve, amivel veszi az emberek gondjait, bajait.

Lehet nézegetni a statisztikákat és a kimutatásokat, de érteni is kell, hogy a számok mögött emberek, sorsok, családok vannak – osztotta meg a politikai hitvallását Dobrev Klára, aki kiemelte, ő ma sokkal többet tud a magyar emberek problémáiról, mint amennyit a kormány 12 év alatt megtudott.

Ennek jegyében a DK miniszterelnök-jelöltje megemlített néhány konkrét elemet is a programjából, köztük a korábban beharangozott, 2022-től beindítandó panelprogramot.

Dobrev Klára elképzelése szerint ezt a nagyszabású, energiatakarékosságot szolgáló lakásfelújítási programot kiterjesztenék a régebbi építésű társasházakra is önrész fizetése nélkül. A politikus most is elmondta, 2010 előtt rengeteg panelház újult meg az uniós támogatásoknak hála, majd a kormány leállíttatta a programot. Ők viszont feltámasztanák.

Fel fogjuk újítani Magyarország teljes panel- és társasházállományát, ami a klímaváltozás szempontjából is hihetetlenül fontos. A stadionokra és a vadászati kiállításokra költött összegeket lakásfelújításra fogjuk költeni.

Szót ejtett az úgynevezett sávos rezsitámogatásról és a rezsiminimumról is, amelyről röviden a miniszterelnök-jelölti vitán is beszélt már. Ennek lényege, hogy minél alacsonyabb egy háztartás összbevétele, annál kisebb legyen a rezsiszámla. Itt egy olyan programot  fogalmazott meg Dobrev Klára, hogy a rászoruló családok rezsikiadása nem haladhatja meg az összkiadásaik húsz százalékát.

Érdekesség, hogy a politikus rezsi alatt nem csupán az áramot, a vizet és a gázt, hanem az internetet is érti, mert szerinte a 21. század Magyarországán már minimumfeltétel, hogy egy családnak legyen akkora minimális sávszélessége, hogy például az interneten keresztül tudjon oltási időpontot foglalni.

A DK miniszterelnök-jelöltje egy olyan ötlettel is előrukkolt, hogy be kell vezetni a garantált várakozási időt. Mindezt az egészségügyben nemegyszer tapasztalható, horrorisztikusan hosszú várólisták csökkentésének ellenszereként.

Dobrev Klára úgy véli, nem állapot, hogy ma  itthon abba halnak bele emberek, hogy nem jutnak el időben már egy olyan egyszerű vizsgálatra sem, mint egy hétköznapi ultrahang. Az szintén cél, hogy például legalább háromezer orvos hazajöjjön Magyarországra, több ezer egészségügyi szakdolgozóval együtt.

A baloldali politikus kijelnetett amennyiben kormányra kerülnek, egyik első dolguk a rendőrök és a tűzoltók bérének rendezése lesz, mert mindenkinek jár a tisztességes megélhetés, amelynek biztosítása Dobrev Klára szerint nem lehet miniszterelnöki kegy és jóindulat kérdése.

A DK politikusa mindenkit szeretne megnyugtatni: még egy hét, mire a jelenlegi tervek szerint október 16-án, szombaton véget ér az előválasztás, és utána lehiggadnak a kedélyek.

Dobrev Klára ugyan az esélylatolgatásba nem ment bele, de azt elmondta a kampányrendezvényen, hogy ő alapvetően nem vezérnek jelentkezik, sokkal inkább csapatjátékosnak.

Azt a szerepet szánja magának, hogy egyben tartsa és elvezesse a 2022-es tavaszi országgyűlési választásokig a közelmúltban összeállt ellenzéki brigádot. Ehhez érzi magában az erőt és a képességet.

A cél e téren nem kisebb mint létrehozni egy olyan ütőképes, jól szervezett ellenzéki kampánycsapatot, amilyennel az elmúlt harminc évben a Fidesz sosem találkozott – jelentette ki Dobrev Klára, aki hozzátette, addig még rengeteg kitartó munkára, alázatra és határozottságra lesz szükségük.

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: