Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Demszky Gábor is Dobrev Klára neve mellé húzza az ikszet az előválasztás második fordulójában – közölte közösségi oldalán. A volt főpolgármester döntését azzal indokolta, hogy ő az a jelölt, aki hibátlan érveléssel és utólagos magyarázkodási kényszer nélkül, profi politikusként képviseli mindazokat az európai értékeket, amelyeket magam is vallok.

Ezek közül legfontosabb talán az emberi méltóság tisztelete, ami minden embert megillet vallástól, nemzeti hovatartozástól és szexuális orientációtól függetlenül. Demszky Gábor számára az is Dobrev Klára mellett szól, hogy 19 megyében első helyen végzett az előválasztáson, ami azért volt lehetséges, mert a DK az ellenzék legjobban szervezett pártja, amelynek aktivistái »felszántották az országot« a párt programját hirdető jelöltjeikkel.

Demszky szerint Dobrev Klára a legerősebb jelölt, ezért az elkötelezett ellenzéki szavazóknak az a feladata, hogy a szélesebb szavazótábort egy európai kapcsolatokkal rendelkező, felkészült, a támadásokra profi módon reagáló jelölttel „lepjék meg”. Remélt elsőségével az ellenzék azt jelzi, hogy a nők végre méltó szerephez juthatnak a magyar közéletben.

A napi politikától visszavonult veterán politikus a hetvenes, nyolcvanas évek aktív ellenzéki alakja, 1988-ban alapítója volt a Szabad Demokraták Szövetségének, 1990-ben Budapest főpolgármesterévé választották. Városvezetői tisztségét 20 éven át megtartotta.

Jelenleg egyik ellenzéki pártnak sem tagja, és – mint írja – még sohasem szavazott a Demokratikus Koalícióra vagy annak jelöltjére.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: