Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Megszereztük azt a Závecz kutatást, amire múlt héten Márki-Zay Péter hivatkozott, amikor Karácsony Gergelyt revolverezte, hogy lépjen vissza a javára. Sokan azt gondolják, Márki-Zay előnye olyan hatalmas, hogy csak és kizárólag vele lehet győzni, nos a valóság az, hogy ez csupán 1 százalékpont.

Jó a „megszereztükbe” van némi túlzás, mert egy egyszerű Google-s kereséssel elérhető a neten a Závecz kutatás, amire a múlt héten előszeretettel hivatkozott Márki-Zay Péter, amikor Karácsonyt kellet revolvereznie, hogy lépjen vissza.

De azért engedjük meg magunknak a túlzást, mert abban is van egy hatalmas nagy csúsztatás, hogy csak és kizárólag Márki-Zay Péter van esély legyőzni Orbánt. Legalább is, ha hihetünk annak a kutatásnak, amire még a hódmezővásárhelyi párt nélküli múlt héten hivatkozott.

Sőt, ezek a számok bizonyos értemben még neki kedvezőtlenek,  ugyanis Márki-Zay előnye 1-3 százalék. Ez a szám nem túl acélos, ha azt is hozzá tesszük, hogy Dobrev és Karácsony már túl van egy Fidesz lejárató kampányon, Márki-Zayra meg még nem is lőtt a Fidesz.

Ugye senki se gondolja komolyan, hogyha Márki-Zay megkapja a nyakába ugyanazt, amit megkapott Karácsony vagy Dobrev nem olvad el ez az 1-3 százalékos előnye?

Na de nézzük a kutatás szikár tényszámait.

Arra a kérdésre, hogy kire szavaznának 2022-ben, ha a közös ellenzéki lista élén Dobrev Klára, Márki-Zay Péter vagy Karácsony Gergely állna.

Ha Dobrev a csúcsjelölt 47 százalék mondta a Fideszt, 39 százalék az ellenzéket.

Márki-Zay esetében 45 százalékra csökkent a Fideszt támogatók aránya a válaszadóknál, és 40 százalékra növekedett az ellenzékieké, illetve a bizonytalanok aránya is emelkedett egy százalékkal. Ergo, Márki-Zay előnye csupán 3 százalékpont ebben az aspektusban.

A biztos szavazóknál Dobrev listavezetésével 52 százalékon állna a Fidesz, 44 százalékon az ellenzék, Márki-Zay esetében 51 százalékot mutat a fideszesek aránya, 46 százalékot az ellenzékieké. Ergo, Márki-Zay előnye csupán 3 százalékpont ebben a szegmensben is.

Viszont a kutatásnak vannak más érdekes részei is például, hogy az ellenzéki szavazók, valamint a választáson részt venni kívánó ismeretlen preferenciájúak 46 százaléka úgy gondolja, hogy a három jelölt közül Dobrev Klára tudna a legjobban kormányozni. Márki-Zay Péter 22 százalékkal a második, Karácsony Gergely csak a harmadik, 17 százalékkal.

Az aktív bizonytalanok és válaszmegtagadók 38 százaléka szerint Dobrev Klára tudna a legjobban kormányozni, 21 százalékuk Márki-Zay Pétert nevezte meg. Az aktív bizonytalanok és válaszmegtagadók közel egyharmada nem tud erre a kérdésre válaszolni.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: