Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A budapesti előválasztáson dolgozó aktivisták egyöntetűen azt állítják a fővárosban elégé meglódultak a Márki-Zay szavazók, vidéken sokkal szorosabb a verseny

Még ugyan koránt sem lefutott a mérkőzés, de nagyon úgy fest a jelenlegi állás szerint, hogy  Márki-Zay Péter fogja megnyerni az ellenzéki előválasztást.

A portálok rekord részvételről számolnak be, átlagban napi 85-ezren szavaztak  az ellenzéki előválasztás második fordulójában, ezzel megdőlt az eddigi legmagasabb hétköznapi részvételi szám.

Már írtunk arról, hogy  eddig soha nem látott választók – akik főként fiatalok-  tűntek fel a budapesti sátraknál csoportosan, akik nyíltan Márki-Zay Pétert támogatják,  vidéken sokkal kiegyensúlyozottabb a verseny.

A hozzánk eljutott információk alapján, a DK igyekszik folyamatosan mozgósítani a híveit, de míg Márki-Zay szavazói valóban szólnak az ismerőseiknek, családtagjaiknak rokonaiknak, addig Dobrev támogatói ezen a téren passzívabbnak bizonyulnak.

Sok baloldali szavazó is passzív marad, főként Karácsony Gergely egykori szavazói közül. Azok, akik nem értenek egyet a főpolgármester visszalépésével és Márki-Zayt sem látnák szívesen a miniszterelnöki székben.

Közülők sok szavazót aktivizált Dobrev Klára mellett Márki-Zay botrányos kijelentései, ám ezek sem ellensúlyozzák a Márki-Zayra érkező szavazók tömegeit.

Az online szavazási hajlandóság is lényegesen alacsonyabb a Dobrev támogatóknál. Éppen ezért maga Gyurcsány Ferenc készített egy kisvideót, melyben megmutatja a baloldali szavazóknak, hogy tényleg csak pár kattintás és maximum 10 perc online leadni szavazatokat.  (amúgy online szavazni itt tud)

Ha még nem vett részt az előválasztáson, de szeretne beleszólni abba, hogy ki legyen az ellenzék közös miniszterelnök jelöltje, akkor itt tudja megnézni, hogy hol tud személyesen szavazni.  Fontos, hogy most az ország bármelyik szavazó sátrában élhet a szavazati jogával, nem csak lakhelyén.

A szavazás szombaton este ér véget. A Civil Választási Bizottság elnöke azt mondta az ATV Híradónak, hogy az eredményeket vasárnap késő délután vagy kora este hirdetik ki.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: