Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az osztrák hatóságok a Sebastian Kurz volt kancellárt és környezetét érintő korrupciós ügyben őrizetbe vették kedden egy közvélemény-kutató cég egyik alkalmazottját bizonyítékok megsemmisítésének gyanújával – jelentette a helyi média. Nyilván Magyarországon ilyen elő sem fordulhat 🙂

A Die Presse és a Kurier című lapok előzőleg megjelent értesülései szerint a nyomozás hűtlen kezelés, megvesztegetés és kenőpénz elfogadása miatt folyik, a bűncselekményeket a a jobboldali politikusok a gyanú szerint elsősorban az Österreich napilapban megjelent közvélemény-kutatási adatok manipulálása érdekében követték el. Ezeket a hirdetéseket a pénzügyminisztérium fizette, és a vádak szerint kizárólag az ÖVP pártpolitikai érdekeit szolgálták.

A Der Standard című napilap szerint az ügyészség vette őrizetbe az illetőt, mert a gyanú szerint fontos adatokat törölt le a számítógépén lévő merevlemezről, még mielőtt a korrupciós ügyben a nyomozók megvizsgálhatták volna a gépet. Azért vették őrizetbe – az ügyben elsőként -, mert fennáll a veszélye annak, hogy összejátszik más gyanúsítottakkal – írta a lap. Az APA osztrák hírügynökség „kormányközeli ügyvédektől” származó információk alapján megerősítette a lap értesüléseit.

Az AFP francia hírügynökség megkérdezte erről az ügyészséget, de ott azt közölték, hogy folyamatban lévő ügyről nem nyilatkoznak. Korábbi ügyészségi közlés szerint az ügyben tíz gyanúsított van, közülük ketten dolgoznak a közvélemény-kutató cégnél.

A gazdasági és korrupciós ügyekkel foglalkozó ügyészség (WKStA) vesztegetés és hűtlen kezelés gyanúja miatt a múlt héten kezdett vizsgálatot az Osztrák Néppártot vezető Sebastian Kurz közvetlen környezetében. A házkutatások érintettjei mindannyian Sebastian Kurz kancellár bizalmi emberei voltak: Johannes Frischmann sajtószóvivő, Gerald Fleischmann médiakoordinátor és Stefan Steiner vezető stratéga.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: