Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

DK közeli forrásaink szerint Márki-Zay Péter és Dobrev Klára között sokkal szorosabb lehet a verseny, mint arra ők számítottak. Meglepő fordulat, hogy a II. fordulóban sorra dőlnek meg a részvételi rekordok. A meccs még nem lefutott, szombatig lehet szavazni. 

Tegnap, azaz kedden sátorban megjelent 77.432 fő míg Interneten keresztül adta le szavazatát: 19.348 fő. Összesen tehát 96.780 polgár voksolt. Ez az eddigi legmagasabb részvételi adat az országos előválasztás történetében. Az összesített részvétel három nap után 260.173 fő.

Az összes eddigi résztvevő nagyjából negyede, 67.300-an új szavazók, akik az első fordulóban nem, csak a másodikban vettek részt, DK közeli forrásaink szerint ezek zöme Márki-Zay szavazó.

Az online szavazatok magas száma is inkább Márki-Zaynak kedvez, az első forduló tapasztalatai alapján, azt lehetett látni, hogy az internetes voksoláson sokkal jobban szerepelt a hódmezővásárhelyi párt nélküli.

A DK-sok azt mondják, hogy a Márki-Zay szavazók sokkal szervezettebben érkeznek, szólnak egymásnak, ha kell elviszik egymást szavazni autóval. „Én is kaptam az egyik ismerősömtől  Facebookon egy üzenetet, hogy szívesen elvisz kocsival Márki-Zayra szavazni” A DK-sok ezt nem csinálják, pedig egyáltalán nem tiltja semmi. Sőt lehet, mivel nincs mozgóurna.

Nem véletlen, hogy Gyurcsány Ferenc is készített egy videót, amiben arra próbálja ösztönözni a DK-s szavazókat, hogy szavazzanak Online. Tényleg csak pár kattintás és maximum 10 perc online leadni a szavazatokat- mondja a DK-s informátorunk  (amúgy online szavazni itt tud)

A másik amire felhívták a figyelmünket, hogy az előválasztási sátorban osztogatnak egy kis cédulát, amiben arra kérik a szavazókat, hogy szóljanak 3 ismerősüknek, hogy jöjjenek szavazni. Látják, hogy a Márki-Zay hívei ennek a kérésnek eleget tesznek, a Dobrev szavazók passzívabbnak bizonyulnak.

Ha még nem vett részt az előválasztáson, de szeretne beleszólni abba, hogy ki legyen az ellenzék közös miniszterelnök jelöltje, akkor itt tudja megnézni, hogy hol tud személyesen szavazni.  Fontos, hogy most az ország bármelyik szavazósátrában élhet a szavazati jogával, nem csak lakhelyén.

A szavazás szombaton este ér véget. A Civil Választási Bizottság elnöke azt mondta az ATV Híradónak, hogy az eredményeket vasárnap késő délután vagy kora este hirdetik ki.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: