Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Závecz-Research közvélemény-kutatása szerint eddig a vitát nyomon követő nézők 61 százaléka szavazott.  Azonban Dobrev nem örülhet ennek a győzelemnek, ugyanis azoknál, akik még nem szavaztak, ellenfele picivel több szavazatra számíthat: Márki-Zay Péterre várhatóan 38 százalék, Dobrev Klárára 37 százalék voksol majd.

A megkérdezettek 42 százaléka Dobrev Klárát, 38 százaléka Márki-Zay Pétert nevezte meg az ellenzéki miniszterelnök-jelölti vita győzteseként. A megkérdezettek 20 százaléka nem adott választ a kérdésre – derül ki abból a gyors közvélemény-kutatásból, amelyet a Závecz Research készített a vitát rendező RTL Klub megbízásából.

A válaszadók 47 százaléka Dobrev Klárát jelölte meg arra a kérdésre, hogy ki volt a meggyőzőbb, Márki-Zay Péterre 41 százalékuk voksolt. A megkérdezettek 12 százaléka erre a kérdésre nem válaszolt.

A felmérésben arra is rákérdeztek, hogy a válaszadók szavaztak-e már, s ha igen, terveznek-e részt venni az előválasztáson. Eszerint a válaszolók 61 százaléka már szavazott, 33 százalék pedig tervezi, hogy fog. Hat százalék vagy nem tervez szavazni, vagy nem válaszolt erre a kérdésre.

Azoknál, akik még nem szavaztak, több szavazatra számíthat valamivel  Márki-Zay Péter, rá várhatóan 38 százalék, Dobrev Klárára 37 százalék voksol majd.

A Závecz Research 1170 résztvevővel, a vita nézőit reprezentáló mintán, telefonos adatfelvétellel vizsgálta az október 13-án megtartott harmadik ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitán résztvevő két politikus teljesítményét.

Ezek a számok azt jelzik, hogy Dobrev Klára komoly bajban van, ugyanis, ahogy már írtuk az összes eddigi résztvevő nagyjából negyede, 67.300-an új szavazók, akik az első fordulóban nem, csak a másodikban vettek részt, DK közeli forrásaink szerint ezek zöme Márki-Zay szavazó. Vélhetően ők nem nézték a vitát, így Dobrev a kutatásban felül reprezentált.

A DK-sok azt mondják, hogy a Márki-Zay szavazók sokkal szervezettebben érkeznek, szólnak egymásnak, ha kell elviszik egymást szavazni autóval. „Én is kaptam az egyik ismerősömtől  Facebookon egy üzenetet, hogy szívesen elvisz kocsival Márki-Zayra szavazni” A DK-sok ezt nem csinálják, pedig egyáltalán nem tiltja semmi. Sőt lehet, mivel nincs mozgóurna.

Nem véletlen, hogy Gyurcsány Ferenc is készített egy videót, amiben arra próbálja ösztönözni a DK-s szavazókat, hogy szavazzanak Online. Tényleg csak pár kattintás és maximum 10 perc online leadni a szavazatokat- mondja a DK-s informátorunk  (amúgy online szavazni itt tud)

A másik amire felhívták a figyelmünket, hogy az előválasztási sátorban osztogatnak egy kis cédulát, amiben arra kérik a szavazókat, hogy szóljanak 3 ismerősüknek, hogy jöjjenek szavazni. Látják, hogy a Márki-Zay hívei ennek a kérésnek eleget tesznek, a Dobrev szavazók passzívabbnak bizonyulnak.

Ha még nem vett részt az előválasztáson, de szeretne beleszólni abba, hogy ki legyen az ellenzék közös miniszterelnök jelöltje, akkor itt tudja megnézni, hogy hol tud személyesen szavazni.  Fontos, hogy most az ország bármelyik szavazósátrában élhet a szavazati jogával, nem csak lakhelyén.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: