Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

816 ezer nézője volt a két állva maradt ellenzéki miniszterelnök-jelölt vitájának szerda este az RTL Klubon – július, vagyis a futball európa bajnokság óta nem volt ilyen nézett műsor a tévécsatornákon hétköznap este, hangzott el az RTL Híradóban.

Kiemelkedő nézettséget hozott a második miniszterelnök-jelölti vita az RTL Klubnak szerdán. A másfél órás, élő műsor a 18–49 évesek körében 17,2 százalékos közönségarányt ért el, ez a teljes lakosságban 816 ezer főt jelentett. Összehasonlításként: szeptember 24-én az első vita 16,4 százalékos közönségaránnyal futott, így a szerda esti vitaműsor nézőszámban 25 százalékos növekedést jelentett a fő célcsoportban, míg a teljes lakosságban 22 százalékkal többen nézték a tegnap esti vitát a két héttel ezelőttihez képest – írta közleményében az RTL Magyarország.

A vitaműsor saját idősávja legnézettebb műsora volt a 18–49 évesek körében és a teljes lakosságban is, emellett utóbbi célcsoportban július közepe óta ez lett a legnézettebb műsorszám a hétköznap estékben – közölte a csatorna.

A szerdai vita nézői összetétele nagyon hasonló volt az elsőhöz: most is inkább a budapesti (30,1 SHR%), vidéki nagyvárosi (25,1 SHR%) magasabb iskolai végzettségű (felsőfokú: 36,3 SHR%, érettségizett: 22,8 SHR%) nézőket érdekelte a leginkább a két jelölt összecsapása. Érdekesség ugyanakkor, hogy a második vita nézői között a legnagyobb növekedés az első fordulóhoz képest a fiatalokon (18–29: +57%), illetve a kisvárosi (+31%) és falusi célcsoporton (+53%) belül volt.

A vitát nézők körében a  Závecz Research 1170 résztvevővel,  telefonos adatfelvétellel vizsgálta a  vitán résztvevő két politikus teljesítményét.

A megkérdezettek 42 százaléka Dobrev Klárát, 38 százaléka Márki-Zay Pétert nevezte meg az ellenzéki miniszterelnök-jelölti vita győzteseként. A megkérdezettek 20 százaléka nem adott választ a kérdésre – derül ki abból a gyors közvélemény-kutatásból, amelyet a Závecz Research készített a vitát rendező RTL Klub megbízásából.

A válaszadók 47 százaléka Dobrev Klárát jelölte meg arra a kérdésre, hogy ki volt a meggyőzőbb, Márki-Zay Péterre 41 százalékuk voksolt. A megkérdezettek 12 százaléka erre a kérdésre nem válaszolt.

A felmérésben arra is rákérdeztek, hogy a válaszadók szavaztak-e már, s ha igen, terveznek-e részt venni az előválasztáson. Eszerint a válaszolók 61 százaléka már szavazott, 33 százalék pedig tervezi, hogy fog. Hat százalék vagy nem tervez szavazni, vagy nem válaszolt erre a kérdésre.

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: